Fastan 2023 - Fri att gå djupare

Nu pågår fastan tiden fram till påsk. Kanske bär du på en längtan att få upptäcka Gud på ett nytt sätt, eller förstå mer av vem Han är. Fastan är en tid då vi inbjuds att stanna upp och avstå från olika saker för att göra plats för tid med Gud i vår vardag. Under sju veckor kommer bönebrevet att reflektera över vad det innebär att följa Jesus.

Han sade till dem: ”följ med mig bort till en öde trakt, så att vi får vara ensamma och ni kan vila er lite.” Det var så många som kom och gick att de inte ens fick tid att äta.
- Matteusevangeliet 6:31

Tron växer och fördjupas på så många olika sätt; till exempel när vi ställs in för klurigheter och blir tvungna att lita på Andens ledning, när vi utmanar vår själviskhet genom föräldraskapets uppoffringar eller när vi leder andra vidare på tron väg.

I Matteus 6 visar Jesus på en annan viktig förutsättning för att tron ska få djupare rötter; avskildheten och vilan.

Detta har verkligen utmanat mig som är en extrovert person som vilar bäst tillsammans med andra. Som pastor insåg jag ändå mitt behov av att dra mig tillbaka ”till en öde trakt” och bokade med bävan in min första tysta retreat. För mig har det sen dess varit en viktig del av min kristna årsrytm. Jag upptäckte att retreaten inte är dagar av ensamhet utan i stället dagar fyllda av en alldeles särskild sorts gemenskap. Det är ju faktiskt Jesus själv som bjuder in oss att tillsammans med honom gå till en öde trakt. Retreaten delar man också med andra och man vilar i varandras böner och sånger. Och aldrig talar Anden så tydligt till mig som i retreatens tystnad.

/Linalie Newman
Missionsdirektor, Evangeliska Frikyrkan

Tacka för:

  • Att Jesus alltid går före dig och att du alltid kan lita på att Han är med dig

Be:

  • Att Jesus ska visa dig hur du kan få avskildhet och vila tillsammans med honom i det som är ditt liv nu, kanske bara en kort stund eller under en längre tid.
  • Be för den grupp retreatledare som finns i EFK och för de retreater som planeras framöver. Be att det blir dagar då tron får fördjupas för deltagarna.

Vecka 10 - februari 2023
Tack för att du är med och ber!

Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer vi under fastan att dela enkla uppmaningar till reflektion och handlingar varje dag, som ett sätt att fasta på, för den som vill.