Fastan 2023 - Fri att tillbe

Nu pågår fastan tiden fram till påsk. Kanske bär du på en längtan att få upptäcka Gud på ett nytt sätt, eller förstå mer av vem Han är. Fastan är en tid då vi inbjuds att stanna upp och avstå från olika saker för att göra plats för tid med Gud i vår vardag. Under sju veckor kommer bönebrevet att reflektera över vad det innebär att följa Jesus.

Ända sedan jag var liten har hon varit en biblisk förebild för mig; Mirjam, Moses storasyster. Hennes liv präglades av slaveriet, till och med hennes roll som storasyster var format av fångenskapen.

Men så en dag, när många år har gått, så står hon på en strand och blickar ut över Sävhavet. Förtryckarna är besegrade och slaveriet är över. Folket står på andra stranden och är fria att tillbe. Mirjam tar sin tamburin och leder folket i lovsång och dans:

”Sjung till Herrens ära: Stor är hans höghet och makt. Häst och vangkämpe vräkte han i havet.”

Mirjam och hela folket var fria att tillbe, men under de närmaste åren så mötte de flera prövningar och gång på gång så längtade de faktiskt tillbaka till fångenskapen. Ett liv i frihet var inte så enkelt. Ett liv i tillbedjan var utmanande.

Kanske kan du, precis som jag, känna igen dig i detta? Vi lutar oss ibland mot saker som egentligen hindrar vår tillbedjan och i stället binder oss. För att det är enklare. För att det kräver mindre av oss.

Vad i ditt liv behöver begravas i Sävhavet? Vad behöver du bli befriad ifrån för att kunna tillbe?

/Linalie Newman, missionsdirektor i Evangeliska Frikyrkan

  • Tacka för att inga hinder är för stora för Gud. Han kan bana en väg igenom havet och besegra slaveriet i ditt liv.
  • Be om uthållighet att våga hoppas på att befrielsen kommer när det känns som att det dröjer.
  • Be om mod att inte gå tillbaka till det som binder dig och hindrar din tillbedjan.
  • Be att glädje ska få prägla din tillbedjan. Ta fram din tamburin och börja dansa!
  •  

Vecka 13 - mars 2023
Tack för att du är med och ber!

Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer vi under fastan att dela enkla uppmaningar till reflektion och handling varje dag, som ett sätt att fasta på, för den som vill.