Fastan 2023 - Frihet har ett namn – namnet Jesus

Nu pågår fastan tiden fram till påsk. Kanske bär du på en längtan att få upptäcka Gud på ett nytt sätt, eller förstå mer av vem Han är. Fastan är en tid då vi inbjuds att stanna upp och avstå från olika saker för att göra plats för tid med Gud i vår vardag. Under sju veckor kommer bönebrevet att reflektera över vad det innebär att följa Jesus.

Nu är årets mäktigaste vecka här. Dessa dagar innehåller hela livets drama. Palmsöndagen jubel och förväntan, skärtorsdagens vänskap, svek och djupa ångest i Getsemane, långfredagens smärta, sorg och totala överlåtelse, påskaftons ovissa väntan och sen påskdagens segertjut; Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden.

Lev med i dramat denna veckan. Läs bibeltexterna, i ensam stillhet eller tillsammans med andra.

Under årets fasta har vi här i bönebloggen och på EFK:s Instagram haft temat frihet. I vår individualistiska värld så tänker vi ofta att frihet handlar om att få bestämma själv. Men Jesus totala överlåtelse på korset visar på en annan väg. När han gav upp sin egen vilja för Faderns så vann han verklig frihet åt oss alla. Frihet från synden och döden. Vi vet därför att frihet ar ett namn, namnet Jesus. När vi lägger ner våra liv inför honom så får vi del av den friheten han ger. I den friheten blir vi oss själva helt och fullt. Där får vi sträcka oss uppåt och utåt i vår fulla kapacitet. I den friheten växer andens frukter så det knakar. Där bryter godhet och glädje fram som en väldig våg. Kärlek och generositet slår ut i full blom. Tålamod, vänlighet och harmoni kluckar som förnöjsamma vågor in mot stranden. Den här friheten vill man aldrig lämna. Här vill man bo för evigt.

/Linalie Newman, missionsdirektor i Evangeliska Frikyrkan

  • Tacka för den fullkomliga seger som Jesus vann på korset och genom den tomma graven.
  • Tacka för att seger gäller dig personligen.
  • Tacka för att den också gäller alla andra.
  • Be att många i vårt land och runt om i världen ska få lära känna Jesus och få del av hans seger under denna påsken.

Vecka 14 - april 2023
Tack för att du är med och ber!

Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer vi under fastan att dela enkla uppmaningar till reflektion och handling varje dag, som ett sätt att fasta på, för den som vill.