Snart är det dags för rörelsen att samlas

Snart är det dags för Evangeliska Frikyrkans representantskapsmöte! I år möts vi på Hjälmargården 12-13 maj för två dagar av viktiga beslut och ekonomisk utvärdering.

Temat i år är "Gå med frihet" - det är vår längtan och vårt uppdrag, och har sin källa i Jesus själv. Det är i honom friheten finns! "Herrens ande är över mig, ty han har smort mig till att frambära ett glädjebud till de fattiga. Han har sänt mig att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet och förkunna ett nådens år från Herren" - Lukas 4:18. Det uppdraget står vi i idag. Vi samlas som rörelse för att fortsätta vara en kyrka som har djupa rötter i Kristus och som vill gå dit Jesus går för att fler ska möta evangeliet.

Inför Representantskapsmötet är det mycket som förbereds inför beslut och utvärderingar, allt med en bön om Guds ledning för vår rörelse. Förutom att vi tillsammans som rörelse tittar tillbaka på det gemensamma arbetet under året som gått, kommer vi det här året även att lägga en särskild vikt vid den slutrapport som arbetsgruppen för samkönade relationer ska presentera. Sedan kongressen 2020 har styrelsen, på uppdrag av rörelsen, tillsatt en arbetsgrupp som belyst frågan om samkönade relationer utifrån EFKs teologiska profil. Fyra processdagar och mycket reflektion och arbete senare så kommer nu alltså en slutrapport som summerar rörelsens samtal. Med det sagt behöver vi fortsätta be för rörelsen och denna fråga.

Be gärna för:

  • Guds ledning och vishet för arbetsgruppen som ska presentera slutrapporten på Representantskapsmötet
  • Att det ska få bli dagar som skapar ett starkare vi i EFK och som får fördjupa våra relationer i rörelsen.