Alla kyrkor tillsammans för stadens bästa

Något unikt händer i Göteborg denna veckan. Hela staden går in i fest-feeling för nu äntligen är det dags att fira att vår underbara stad fyller 400 år.

Egentligen var det 2021, men mitt i pandemin var det ingen som kunde eller ville fira. Men det firandet jag vill lyfta är att under denna vecka finns Hjärta Göteborg med. Detta är alla kyrkor och kyrkofamiljer tillsammans. Vi har ett ledord: En enad kyrka för en helad stad. Visst är det vackert. Vi har fått inbjudan av Göteborgs stad att på bästa sätt visa upp vad vi har att erbjuda staden och det kommer vi göra med en stor gospelkonsert och 50 kvm yta under Göteborgs jubileumsfestival 2-5 juni. Vi kommer även ge en gåva till staden som vi kallar SE GÖTEBORGS UNGA. Ett projekt med syfte att stärka kyrkornas förmåga att möta unga med psykisk och existentiell ohälsa. Där vi kommer utbilda bl.a ungdomsledare i detta viktiga ämne.

Många tänker och känner att det blir kyrkopolitik av allt, att våra samfund är för olika och att i slutändan kan vi inte enas som kyrkor. Men jag ser en stilla rörelse från Gud i detta, hur hans helige ande leder oss till enhet. Vi tror ju på samme Gud, samme skapare och han vill aldrig splittring. Han vill enhet!

Tacka för:

  • Hjärta Göteborg och den roll vi får spela i enheten inom kyrkorna .
  • Möjligheten att få visa Göteborg vilken viktig roll kyrkorna har för staden

Be för:

  • Projektet Se göteborgs unga – att många församlingar ska få möjlighet att utbildas och fördjupas i hur man på bästa sätt kan mötamöta unga med psykisk och existentiell ohälsa.
  • Att Hjärta Göteborg ska bli ett exempel för andra städers församlingar att gå samman
  • Be för de möten vi kommer få under festivalen. Att de ska leda människor till Jesus.


Vecka 22 - maj 2023
Tack för att du är med och ber!

Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer Emma Gunnarsson, som är kommunikatör för Hjärta Göteborg, dela med sig av förberedelserna inför eventet. Följ med!