Bön inför hösten!

I höstens första bönebrev vill vi uppmana att be för den nya terminen - en tid full av uppstart, nya aktiviteter, rutiner och vardag. Låt oss be för allt som ligger framför!

Kanske har du ännu någon veckas semester kvar, eller så har du som många kommit tillbaka till vardagens rutiner med skola, arbete och andra aktiviteter. Vi tror på en Gud som är god och som vill sina barn väl, och vår bön är att den sanningen ska få följa med in i uppstarten av denna höst. Det bibelord som Gud på ett särskilt sätt har talat om till oss som rörelse den senaste tiden, från Lukas 4:18 och som var temat för årets Torpkonferens, talar om ett nådens år. Vi vill be för de barn och unga som står inför skolstart, pastorer och församlingar som startar upp verksamheten igen och för våra missionärer och partners runtom i världen, att de ska få erfara Guds godhet och nåd i sin vardag. Ett stort tacksägelseämne är de läger för unga som arrangerats under sommaren, som har gett en god eftersmak och både tron och relationer.

Låt oss även fortsätta be för läget i världen och här i Sverige, efter senaste månadernas händelser. Extremväder, konsekvenser av kriget, fortsatt våld här på hemmaplan och oroligheter runt om i världen (för att bara nämna några) - det bästa vi kan göra är att be mitt i och för det som händer just nu. Låt oss be om fred, försoning, att Gud griper in och att vi lyssnar när Gud kallar oss ut att vara ljus och salt.

Hämta nu styrka hos Herren, av hans oerhörda kraft! (Efesierbrevet 6:10)

Be för:

  • De som börjar skolan. Be för en god start och att skolan ska få vara en trygg plats att vara i och ta in kunskap både här i Sverige, men och hos våra partners internationellt som på olika sätt säkrar barns rätt till utbildning.
  • Sverige - be för de som är fast i kriminalitet och för det generella säkerhetsläget just nu.
  • Världen - be för i kriget på vår kontinent och i oroligheterna i Afrika och konsekvenserna av extremvädret vi ser just nu.
  • Våra partners och missionärer - nu har även många av våra missionärer kommit tillbaka efter semestertid, och våra partners är igång med projekt för församlingsbyggande, barns rättigheter, hållbar försörjning och arbete mot människohandel.
  • Våra församlingar och pastorer - verksamheterna börjar rulla igång i våra kyrkor och höstens satsningar och gudstjänster förbereds. Be om goda relationer, stor frimodighet och kraft att nå alla folk med de goda nyheterna! Det arrangeras olika mötesplatser och konferenser för pastorer och ledare, be gärna för att det ska bli dagar av påfyllning och goda möten!

 

 

Vecka 34 - maj 2023
Tack för att du är med och ber!