Det finns hopp för psykisk hälsa!

Alltför många upplever idag psykisk ohälsa. Det kan känns överväldigande och svårt att veta vad man kan göra. Men det finns hopp.

Enligt WHO kommer psykisk ohälsa vara ett av de största hoten mot folkhälsan i världen år 2030, och det gäller särskilt depressioner och olika ångestsjukdomar.

Guds ständiga rörelse är att kliva ner i vår jordiska verklighet för att ge den liv och förändra den. Och han har i alla tider använt sin kyrka att göra det. Så också idag. Jesus sänder sina efterföljare som han själv blev sänd av Fadern, att gå med de goda nyheterna till människor i marginalen, de som andra går förbi, som andra vänder bort blicken ifrån och som andra har räknat bort.

Till dem är vi sända att gestalta evangeliet om hopp, befrielse, förlåtelse, upprättelse, räddning, läkedom i ord och handling och dela att finns en Gud som ser, bryr sig, älskar och som stannar kvar. En Gud som också har makt att förvandla vilken djävulsk situation som helst. Låt oss gå!

TACKA FÖR

  • Att det finns hopp för de som kämpar med psykisk ohälsa
  • Församlingar och medlemmar som varje vecka möter människor i samtal, förbön och omsorg.
  • De många goda aktörer som finns i samhället och som ger stöd och råd kring psykisk hälsa

BE FÖR

Vecka 35 - augusti 2023
Tack för att du är med och ber!

Denna vecka kan du läsa mer om vad vi i EFK gör i vårt gemensamma arbete för att främja psykisk hälsa, på vårt Instagram-konto. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.