Äntligen!

Efter månader av planering och förberedelser är vi nu på väg mot Nepal via Indien. Vi är en grupp på 14 personer som från olika håll och sammanhang i Sverige nu möts för att tillsammans följa i fotspåren av människor som Gud under flera decennier har kallat till just Nepal.

Vår önskan är att den här resan ska få inspirera till ett ökat engagemang för Guds mission över världen och att vi tillsammans får en ökad förståelse av Guds kallelse för kyrkan i dag. EFK har funnits i natursköna Nepal i drygt 60 år. Här jobbar vi tillsammans med organisationer och lokala kyrkor inom barns rättigheter, mot människohandel och för att hantera klimatförändringarna.

Missionen ser annorlunda ut idag jämfört med hur det var för 60 år sedan. Tillsammans med missionärer på plats och lokala kyrkor kommer vi fundera kring hur vi gör mission på ett bra sätt. Vad kan vi lära av historien? Vilka utmaningar finns det idag som inte fanns förr? Vilka möjligheter finns?

Under resan får vi uppleva kulturen, möta människor och den lokala kyrkan. Vi hoppas på en resa med nya insikter (och utsikter) där vi får reflektera och dela tron och livet tillsammans.

Var med och bed för oss!

/Tobias Åberg, reseledare och EFKs utsända i Chiang Mai, Thailand.

Be för

  • Be för säkerhet och beskydd under alla transporter och resdagar.
  • Be att Gud ska visa oss vad som ligger på hans hjärta och vad som är vår uppgift i missionen.
  • Be att gruppen får fungera bra trots att vi alla kommer från så olika sammanhang.

Vecka 44 - oktober 2023
Tack för att du är med och ber!

Under denna vecka på Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer Tobias att dela direkt från resan i Nepal. Följ med!