Unga längtar efter det äkta

Idag har jag börjat gå igenom Gamla testamentets profetböcker med våra 46 elever på Bibelskola Livskraft. En vanlig dag men också speciell eftersom vi får fördjupa oss i Guds levande ord. Att få möta unga i bibelundervisning, samtal, bön och tillbedjan är en fantastisk jobbförmån!

Man växer så länge man har eleversäger en kollega ibland, och det är vår vardag. Knepiga frågor, smarta insikter, befriande glädje och framförallt en djup längtan efter det som är äkta och som håller att leva i vardagen. På riktigt. Det är vad som präglar de unga vuxna vi möter i Team Med Uppdrags arbete.

Förutom bibelskolan har vi 20 elever som går våra andra och tredje år, där profilen är mer ledarträning, församlingsplantering och att växa i sina gåvor.

Men vad händer efter ett eller ett par år i bibelskolans miljö? Denna fråga har inspirerat oss att starta TMU Extended, ett nätverk av tidigare elever som nu är unga ledare. Deras tjänst är att resa för att uppmuntra församlingar och ungdomar i lovsång, lärjungaskap och evangelisation. (L Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.äs gärna mer om detta arbete hä Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.r). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tack för att du är med i bön för unga människor denna vecka!
/ Henrik Steen
Huvudledare Team Med Uppdrag

 

Tacka för

  • Våra elever som tar tid med Gud under ett eller flera år
  • Att vi ser spirande tecken på att Gud rör sig bland unga idag, tecken som ger hopp om framtiden

Be för

  • Våra tio korttidsteam som reser ut till församlingar under totalt fem veckor under vinterhalvåret
  • Att vi som församlingar ska se en stor och djup rörelse av unga som vill följa Jesus
  • Gudstjänster och möteshelger runt om i Sverige genom TMU Extended

Vecka 47 - oktober 2023
Tack för att du är med och ber!

Under denna vecka på Evangeliska Frikyrkans Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer TMU att dela mer om livet på bibelskolan och allt de gör. Följ med där!