Låt oss drabbas av medmänsklighet

Låt oss hjälpas åt att göra jorden till en härligare plats för fler.

Med 2023 i backspegeln kan det kännas främmande att ens tala om en härlig jord. Förhöjt terrorhot, gängkriminalitet och dödsskjutningar, inflation och ett polariserat samhällsklimat har i mångt och mycket präglat vårt land det här året. För att inte tala om det lidande och mörker som breder ut sig runt om vår jord. Kriget i Ukraina är inte på något sätt över och ett fullskaligt krig har brutit ut mellan Hamas och Israel. Naturkatastrofer som översvämningar och jordbävningar fortsätter att slå människors liv i spillror. Extrem fattigdom är en verklighet för mer än 700 miljoner människor. Och fler än någonsin är på flykt – i skrivande stund 110 miljoner människor. 40 procent av dem är barn. Barn som tvingas ge upp sin skolgång och familjer som saknar mat och husrum och lever med en ständig oro för framtiden.

Det är lätt att drabbas av modlöshet. Men låt oss i stället drabbas av medmänsklighet. Tack vare det som skedde den allra första julen för 2 000 år sedan kan vi tala om ett hopp. Ett hopp som du och jag är kallade att sprida till platser där hopplöshet råder. Låt oss hjälpas åt att göra jorden till en härligare plats för fler.

Och det är just därför som jag vill uppmana oss alla att både vara med i bön, men också i generöst givande, för att hjälpa dem runt vår värld som just nu kanske inte ”ser fram” mot julen med tillförsikt och glädje. Tillsammans genomför vi Ge för livets julinsamling för att sprida ljus, hopp och hjälp till dem som bäst behöver det just nu. Var med du också!

Läs mer och ge en gåva på www.efk.se/jul! Länk till annan webbplats.

/Elin Larsson
Insamlingskommunikatör, Evangeliska Frikyrkan

Be för:

  • Hopp och tröst för dem som just nu lever på flykt undan krig eller andra oroshärdar över hela vår värld.
  • EFKs alla samarbetspartners och deras arbete med fattigdomsbekämpning i denna svåra tid.
  • Alla insamlingar som kommer göras till EFKs gemensamma julinsamling "Härlig är jorden".

Vecka 48 - oktober 2023
Tack för att du är med och ber!

Vill du ge en gåva, starta en egen insamling eller hitta kreativa sätt att samla in medel som gör jorden till en härligare plats? Ge din gåva och läs mer här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.