Tid: 17-19 juni 2022
Plats: Norrmjölegården utanför Umeå
Pris: Anmälan och priser på Norrmjölefestivalens hemsida

Norrmjölefestivalen

Välkommen till Norrlands största kristna ungdomsfestival den 17-19 juni 2022 på Norrmjölegården utanför Umeå!

Vi ser ett förvandlat Norrland, där nästa generation får definierande gudsmöten som kommer förvandla kyrkor, förvandlande familjer, förvandlade skolor, förvandla samhällen.

"Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var inte rädd eller förfärad, för HERREN din Gud är med dig vart än du går." Josua 1:9 (SFB15)

I den världen vi lever i nu pågår oroligheter som gör att rädslan är mer påtaglig och närmare oss än vad vi kanske någonsin upplevt. Oavsett vad vi känner och vad vi befinner oss, kommer Gud alltid gå med oss, det har han lovat i sitt ord och det är ett löfte som alltid varit med Guds folk. Guds tilltal till Josua är ett personligt tilltal till var och en av oss. "Herren din Gud är med dig vart än du går"

Josua var en av de stora ledarna i Bibeln, är en av två som hade upplevt slaveriet i Egypten och fick leva tills de nådde löfteslandet. Men vad var det som gjorde att Josua blev den framgångsrike ledaren som vi kan läsa om? Hur lyckades han ta sig förbi rädslan för allt som kan gå fel? Var det yttre attribut som styrka?

Nyckeln finns 2 Mosebok 33:9-11 (NUB)

"När han gått in i tältet, kom molnpelaren ner och stannade framför ingången. Där blev den kvar medan Herren talade med Mose. 10 När folket såg molnpelaren, reste de sig och tillbad vid ingången till sina tält. 11 Herren talade ansikte mot ansikte med Mose, precis som en människa talar med en annan. Efteråt gick Mose tillbaka till lägret, men hans unge medhjälpare Josua, Nuns son, lämnade aldrig tältet."

Josua valde att vara kvar i Guds närvaro när andra lämnade. Guds närvaro gav honom det inre mod som behövdes för att gå i det Gud hade kallat honom.

Vår bön är Norrmjölefestivalen kommer vara den platsen där Herrens närvaro kommer ge dig samma mod som Josua bar på.

Se anmälan och priser på Norrmjölefestivalens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..