Möt Peter Nordlander - föreslagen ledamot i EFKs styrelse

Vid EFKs kongress 2024 ska flera nya ledamöter väljas in i EFKs styrelse. Här får du lära känna dem lite mer!

Namn

Peter Nordlander

Församling

Ryttargårdskyrkan, Linköping

Hjärtefråga

Att ge det vidare och att göra plats. Hör man till Ryttargårdskyrkan så känner man igen några av våra gudstjänstteman, men oavsett det så är jag övertygad om att vi måste både våga överlämna ansvar och ge vidare till de som är yngre än oss själva. Från generation till generation.

Vad tar du med dig för erfarenheter och kompetenser in i styrelsen?

Jag är i grunden ingenjör men har större delen av mitt yrkesliv drivit en skobutikskedja tillsammans med min fru Marie och svärfar Kalle P. Är sedan fem år anställd som koordinator och delar föreståndarskapet i Ryttargårdskyrkan med kollegorna Fredrik Lignell och Eva-Marie Hultberg. Är nog i grunden en generalist, lite bra på mycket, dvs en typisk småföretagare. Redan från övre tonåren har jag nästan konstant haft olika förtroendeuppdrag inom styrelse- och föreningsarbete både i näringslivet och i församlingsrörelsen. Tycker siffror och statistik är rätt kul.

Vad betyder EFK för dig?

Den organisation som gör vår församlings internationella arbete möjligt, en resurs för oss som församling vad gäller organisation och personalfrågor. EFK har ett stort ansvar för utbildning både genom ALT, folkhögskolorna och material till församlingarna.

Fem snabba

Gudstjänst eller kyrkfika - Gudstjänst
Skidläger eller sommarläger -Sommarläger
Kaffe eller kyrksaft – Kaffe
Orgel eller trummor - Går ej att välja (orgeln är ett mäktigt instrument, Trummor är grunden i väldigt mycket musik) Men hade brassband varit ett alternativ så hade svaret varit givet.
Torp eller Nyhem