Tid: torsdag 8 februari 2024 kl. 10.00-15.00
Plats: Delta vid något av ALTs studiecenter
Pris: Se ALTs webbplats

PROMIS-dagen

EFK, Pingst och SAM bjuder tillsammans med ALT och PROMIS (Programmet för Mission och Interkulturella Studier) in till en fortbildande dag för missionsintresserade. Temat för dagen är: En rörlig värld är en rörig värld? Migration, kulturmöten och den globala kyrkan.

Migrationen målas ofta upp som en av våra stora framtidsutmaningar. År 2022 fanns det över 108 miljoner människor som p g a krig, konflikter och förföljelse hade fått lämna sina hem. Klimatkatastrofen förväntas leda till att denna siffra kommer stiga framöver. Samtidigt märker vi att polarisering och främlingsfientlighet också ökar på många håll. Mitt i denna rörliga och röriga värld är vi kallade att vara kyrka. Vad kan våra kristna syskon runtom i världen lära oss om att möta migranter och flyktingar och hur reflekterar vi teologiskt över de stora samhällsutmaningar som migrationen leder till?

På PROMIS-dagen får vi lyssna till svenska och internationella forskare som ger oss samhälleliga och teologiska perspektiv på migration och vi får dessutom inblickar i hur kyrkor på olika håll i världen hanterar migrationsutmaningar och kulturmöten som följer med migrationen.

Var? Det går att delta i PROMIS-dagen från ALT:s alla studiecenter. För missionärer i fält eller andra intresserade som befinner sig långt från våra studiecenter så ges möjlighet att följa dagen via stream.

Tid? Kl 10.00 – 15.00 den 8 februari, 2024

Anmälan: Senast 1 februari vill vi ha din anmälan. Klicka här för att komma till anmälan till PROMIS-dagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..