Tid: 12-14 november
Plats: Ryttargårdskyrkan, Linköping

Medarbetarkonferensen 2024

Medarbetarkonferensen 2024

Medarbetarkonferensen är till för dig som finns som ledare i en EFK-församling eller jobbar i vårt gemensamma arbete. Konferensen handlar om att komma samman som ledare i vår rörelse. Att få tid till nätverkande, att få uppmuntras, utrustas och inspireras. Temat för årets konferens är "Nådens år"!

Anmälan

Länk till anmälan: https://forms.office.com/e/SvSFjUiSgD Länk till annan webbplats.

Anmälningsavgift

Vuxen: 2100 kr (i priset ingår all mat men INTE frukost eller boende)
Student/pensionär/migrant- och pionjärförsamlingar: 1600kr

Efter 31 oktober blir priserna dyrare:
Vuxen: 2400kr
Student/pensionär/migrant- och pionjärförsamlingar: 1900kr

Boende:

Du ansvarar själv för att fixa boende. Vi rekommenderar:

Program

Tisdag 12 november

11.00 Registrering

12.00 Lunch

13.00 Inledningssamling | Ingemar Forss & Linalie Newman

14.30 Fika

15.00 Lausanne | Daniel Råsberg & Frida Park

16.30 Torgsamtal

17.15 Paus

17.45 Middag

19.00 Gudstjänst | Fredrik Lignell

ca 21.00 Häng för dig som jobbar med barn, unga och unga vuxna.

Onsdag 13 november

08.45 Morgonbön

09.30 Undervisning "Nådens kretslopp" | Mikael Tellbe

10.15 Fika

10.45 Undervisning "Nådens kretslopp" | Mikael Tellbe

11.30 Gruppsamtal

12.00 Lunch

13.00 Inspiration | Marie-Louise Nilsson

14.00 Seminarier

14.00 Seminarium. Väljs på plats:

  • Porr och dess skadeverkningar
    Det finns områden i livet som kan vara svåra att prata om, och vissa ämnen föredrar vi att hålla för oss själva. Porr är ett sådant ämne. Men vi behöver prata om det! Erika Bergman arbetar som ledarutvecklare med fokus på missionell diakoni hos Evangeliska Frikyrkan (EFK)
  • Ora et labora (be och arbeta)
    Att arbeta och leva på ett hållbart sätt, hur kan det se ut? Vi vet att vi behöver vila, men vad finns det mer? I detta seminarium går Julia igenom tre områden som kan hjälpa oss att se över och förstå vad vi saknar eller har för mycket av för att närma oss det där hållbara ledarskapet vi ofta talar om. Julia Forsberg arbetar som pastor och föreståndare i Centrumkyrkan Finspång
  • Från konsument till cirkulent - efterföljelse i klimatångestens tid
    Vad innebär det att följa Jesus i ett konsumtionssamhälle? Spelar det någon roll var du köpt din tröja? Anna-Carin Abrahamsson, pastorn och evangelisten som blev second hand inspiratör, butikschef Ge för livet second hand Finspång.
  • Förvandlad i Guds närvaro: Vad händer när karismatiska kristna möter Gud?
    Vad händer när människor möter Gud? Martin Wärnelid är lärare i praktisk teologi på ALT och har under de senaste tre åren forskat kring berättelser om att möta Gud i Sverige. I sin doktorsavhandling har han djupintervjuat fjorton vanliga församlingsmedlemmar ifrån svensk frikyrka om deras erfarenheter av att möta Gud. Välkommen till ett seminarium som ger nya perspektiv på känslor, erfarenheter och möten med Gud.
  • Församlingsledarskap - hur leder man ideella?
    Visst råder det alltid brist på ledare i någon del av den lokala församlingen? Hur behåller vi ledare över tid och hur rekryterar vi nya? Missionskyrkan i Sonstorp är en 142 år gammal församling, på landsbygden utanför bruksorten Finspång i Östergötland. Under alla år har församlingen haft ett stort barn och ungdomsarbete som krävt och kräver stort ideellt engagemang. På detta seminarium deltar deras ordförande, föreståndare, ungdomspastor och barnledare och delar olika erfarenheter utifrån detta ämne.
  • Finns det nåd för mördare, våldtäktsmän och missbrukare?
    Vad gör Gud på våra fängelser och SIS-hem? Hur kan vi hjälpa intagna när de kommer ut i samhället efter tiden som inlåsta? Och hur kan man hitta hem i en församling som f.d. intagen? Seminariet hålls av Waldemar Sjögren (fängelsepastor), Angeline Leetmaa (SIS-pastor) och Karl Palm (SKFH, Sveriges kristna familjehem).
  • Blomstra
    Stockrosen med sin tvååriga växtperiod, har blivit en central bild för Blomstra. Första året växer plantan upp och blir allt större, när vintern sedan kommer är stockrosen djupt rotad och redo för att blomma och ge frön vidare året efter. Här finns likheter med en människas resa till Jesus: ofta tar det tid att rota sig i tron, men efter et t år kan det som började skört få blomstra vackert så att det kan ge livet vidare. En enda liten planta har potential att ge liv åt tusentals nya stockrosor, vi drömmer om en rörelse där tusentals personer förvandlas av Jesus genom att få fatt i ett missionellt liv, arrangera Alpha regelbundet och använder Discovery Bible Study systematiskt. Johannes Stenberg är ledarutvecklare inom EFK och pastor i Linköpings Hemkyrka delar sina erfarenheter.
  • Unga vuxna, en legitim målgrupp i kyrkan?
    Unga vuxna - en relativt ny målgrupp som dykt upp de senaste årtiondena. Har kyrkan hängt med på utvecklingen och varför borde man bry sig om denna nya livsfas? Hur särskiljer sig målgruppens behov från andra tider i livet och vad har Jesus att säga till den? Unga vuxna är kanske den mest sökande åldersgruppen i samhället idag som ändå inte riktigt tycks hitta fram till församlingsgemenskapen - vad blir er församlings nästa steg för att nå dem?
  • Alpha Youth - Ett nytt sätt för unga människor att utforska livet, tron och meningen.
    Marie-Louise Nilsson, nationell ledare för Alpha presenterar den nya serien som ger unga människor ett nytt sätt att utforska livets stora frågor. Gjord speciellt för den yngre generationen tar den på ett kreativt sätt upp de ärliga frågor som unga människor har. Serien, som består av 10 avsnitt som visas under 8 veckor, introducerar och utforskar kärnan i den kristna tron på ett relevant och engagerande sätt.

15.00 Fika

15.30 Tid för rörelse

17.00 Paus

17.30 Festmiddag

20.00 Nattvardsgudstjänst | Linn Bernberg

Torsdag 14 november

08.45 Morgonbön

09.30 Från nåd till handling| Johannes Stenberg och en panel med pastorer.

10.15 Fika

10.45 Från nåd till handling | Gemensamt samtal

11.15 Sändningsgudstjänst

12.00 Lunch (Valbar. Beställs i anmälningsformuläret)

 

Har du frågor och funderingar kring konferensen? Hör av dig till Olivia (tf. projektledare)!

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Olivia Rosth

Olivia Rosth
Handläggare för EFK UNGs Bidragsspår 50 % och samordnare Sverigeprogrammet 30 %
070-1098197

Mejla mig!