300 kvinnor deltog i kvinnokonferens i Centralafrikanska republiken

Ing-Marie och Gunnar Nestor är just nu på plats i Centralafrikanska republiken

I början av april samlades närmare 300 kvinnor för undervisning, bön och gemenskap, för en konferens arrangerad av EFKs partner Eglise Evangélique Baptiste (EEB) i Centralafrikanska republiken. IngMarie Nestor, som just nu är i landet tillsammans med sin man Gunnar, var med och skickar här en hälsning.

"I en hel vecka har jag fått vara på konferens i Nandobo som ligger mitt emellan Berberati och Carnot. Nästan tre hundra kvinnor från många församlingar har samlats en vecka för undervisning, bön och gemenskap med mycket sång, dans och glädje. Kvinnorna är organiserade i en rörelse inom EEB som heter Union des Soeurs.

Det stora temat för studierna var försoning. EEBs ledare André Fegouto höll i dem. Han talade om förlåtelse och försoning både med Gud och med människor. Många av de frågor kvinnorna ställde handlade mycket om försoning inom familjen.

Lima Sylvain talade om hälsa och undervisning och själv fick jag berätta lite om Sverige och så bad vi för Interact (Interact är namnet på EFK internationellt)
Hela konferensen hälsar! :)

/ IngMarie"

 

Vi i EFK har arbetat i Centralafrikanska republiken, eller RCA som landet också kallas, i hundra år. Under åren har vi byggt starka relationer med våra samarbetspartners och tillsammans med dem har vi fått vara med och möjliggjort stor förändring i många människors liv. Vi älskar RCA hela året. Men under april månad firar vi kärleken till landet lite extra på vår facebooksida.

Vill du ge till EEBs arbete i RCA så swisha valfritt belopp till 900 4037 och märk din gåva "RCA april".