Torpkonferensen drar igång i dag

Foto: Nordens foto

I dag drar Torpkonferensen igång. De första husvagnarna rullade in i fredags kväll. Kiosken fylls på med godis, mattorget ordnas för kommande gäster och Ladan förbereds inför kvällens gudstjänst. Överallt på Torpområdet sker febril aktivitet. Alltsammans för att de tiotusentals besökarna som väntas under veckan ska få möjlighet att möta varandra och utrustas genom bibelstudier, gudstjänster och seminarier på årets tema: Vidare.

- Det känns fantastiskt att vi nu är igång! Vi ser fram emot att detta kan få bli en vecka där vi får möta Jesus och låta Hans kärlek få fylla och forma våra liv. Och att vi tillsammans får ledas vidare av Honom, säger Christer Aadland, projektledare för Torpkonferensen.

Under veckan finns en mängd spännande nyheter på programmet. Bland annat Torplanda - Torps alldels egna flygplats utanför Ladan där det på onsdag landar ett flygplan och där det vid ett par tillfällen under veckan finns möjlighet att få se Torpområdet från en helikopter. Det är en del av en satsning för att lyfta barn i världen, där EFKs Barnhjälpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans med organisationen MAF samlar in pengar till barns rättigheter.

Linalie Newman och Tomas Sjödin bland talarna

Under veckan bjuds det också på ett brett musik- och kulturutbud. Med en bredd i genrer och uttryck finns det något som passar för alla. Ståuppkväll med Jonas Helgesson, konsert, föreläsning och måleri med, konserter med bland andra All for the King, Roland Utbult, Andrew Peterson Family Band, Bengt Johansson, Tine Röjås trio och syskonen Emmy, Ella och Dennis Lindéh som LIN D. För barnen arrangeras på lördagen ett familjeparty med Boris René i Ladan.

Bland talarna finns Niklas Piensoho, som är en kär Torpvän som återvänder till årets Torpkonferens. På torsdag får vi lyssna till Tomas Sjödin, vars kloka betraktelser vi är vana att höra som sommarvärd och vintervärd i P1. Från Evangeliska Frikyrkans egna led välkomnar vi tillbaka Fredrik Lignell och Lisa Fredlund. Mikael Hallenius och Maria Karlsson kommer att ansvara för veckans bibelstudier. Och på tisdagskvällen predikar EFKs nyvalda missionsdirektor Linalie Newman.

För Torpkonferensens yngre besökare finns det mycket att ta del av. Småbarnssång, Kalasmöten och Schvung har sin självklara plats under veckan. För de lite äldre barnen fortsätter samlingen Diggit att gå djupare in i Bibeln och dess betydelse för oss idag. Tonårskonferensen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har som vanligt ett fullspäckat program med bland annat bibelstudier och nattmöten.

Tillfälle att möta missionärer

I EFK Världen-tältet utanför Café Sion väntas seminarier och tillfällen att möte missionärer i Evengeliska Frikyrkans gemensamma internationella arbete och massa annat. Ge för livet Second Hand finns på plats med massa fynd och Nya Musik har fyllt på utbudet av bland annat böcker och musik. Kort och gott finns det mycket att ta del av på årets Torpkonferens.

Mer Torp

Torpkonferensen arrangeras av Evangeliska Frikyrkan, på Torpområdet sedan 1887.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag är projektledare för Torpkonferensen!

Christer Aadland
Projektledare 50 % med fokus på Torp, projektledare 50 % insamling & kommunikation
019 - 16 76 00 (växel)

christer.aadland@efk.se