Starkare engagemang inom EFK med ny chef

Evangeliska Frikyrkan (EFK) satsar för starkare engagemang och rekryterar Kate Almroth som kommunikations- och insamlingschef. Samtidigt görs en omorganisation där kommunikation, insamling, event och IT hamnar i en ny kommunikations- och insamlingsavdelning.
– Mitt i mediebruset vill vi sprida goda nyheter och göra det riktigt bra och nytänkande. Där kommer Kate Almroths kompetens inom kommunikation, engagemang och ledarskap vara en stor tillgång, säger Ingemar Forss missionsdirektor för EFK.

Kate Almroth kommer närmast från allmännyttiga Mitthem i Sundsvall där hon bland annat varit koordinator för Sveriges största trygghetsboende, Skepparen, med 139 lägenheter. Innan dess ansvarade hon bland annat för eventmarknadsföring av Sundsvall som VD för Stenstan i Sundsvall AB och såg till att stadens nationaldagsfirande blev Sveriges mest välbesökta.

Församlingsledare i Hagakyrkan

Kate är församlingsledare i Hagakyrkan i Sundsvall och brinner för att Guds rike ska spridas i det vardagliga och det storskaliga:
– Jag är så glad och peppad att tillsammans med alla i EFK få vara med och tjäna Gud. Vi har en del utmaningar i våra församlingar men också så många fantastiska möjligheter. Jag vill vara med när Gud öppnar ögonen för oss så att vi kan se vad han har gett oss och kallat oss att göra, säger Kate Almroth.

Insamling för mer än 50 miljoner

Kate Almroth börjar arbeta på den nystartade kommunikations- och insamlingsavdelningen den 8 april och ansvarar då för nio anställda, ett insamlingsarbete om drygt 50 miljoner och event som Torpkonferensen. Hans Lindstrand som tidigare varit chef för Insamlingsenheten har på egen önskan fått en tjänst med mindre administration och mer tid att vara ute och inspirera församlingar.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig om du har frågor om den nya organisationen!

Ingemar Forss
Missionsdirektor

070-981 55 10

ingemar.forss@efk.se

Vill du intervjua Kate eller ha annan information är du välkommen att höra av dig till mig!

${contact.email}