Øyvind Tholvsen blir pastor i Falun

Øyvind Tholvsen, programledare för Sverigeprogrammet, har tackat ja till Lugnetkyrkans kallelse att bli deras pastor och föreståndare. Øyvind har i olika former arbetat med EFKs gemensamma arbete sedan 2002 och 2010 blev han programledare för Sverigeprogrammet*.

Under sin tid i EFKs gemensamma arbete har Øyvind fått betyda mycket för församlingarnas liv. Med stort engagemang har han tagit sig an församlingars situation i bön, undervisning, konflikthantering och mentorskap. Hans arbete med församlingsutveckling, undersökningar och analyser har gett honom epitetet ”EFKs Hans Rosling”.

– Jag har burit en längtan till att tjäna som pastor igen, berättar Øyvind som arbetat som pastor i Östersund och Örebro. Jag har inte sökt några pastorstjänster utan det var Lugnetkyrkan som kontaktade mig och nu har jag och min familj landat i det här beslutet. Men jag lämnar på inget sätt EFK. Jag byter bara tjänst inom rörelsen.

— Øyvind är en stor tillgång för EFK och vi är glada för att han fortsätter i rörelsen. Nu börjar vi arbetet med att se vilken kompetens vi behöver förstärka Sverigeprogrammet med framöver, säger Linalie Newman, missionsdirektor för EFK.

I augusti månad byter Øyvind tjänst men kommer under första året att arbeta kvar 20 % för att avsluta pågående projekt. Cahtrine Nygren som är programledare tillsammans med Øyvind fortsätter sin tjänst inom EFK.

*Sverigeprogrammet hette innan 2015 Församlingsprogrammet.