Nytt nummer av Direkt: Ge inte upp, ge hopp!

Adventstiden närmar sig, men i år är det mycket som inte är som det brukar. Coronapandemin fortsätter att påverka oss, skärpta råd gäller i stora delar av landet och det är lätt att känna oro och modlöshet. Samtidigt är det kanske just i år viktigare än någonsin att vi hjälps åt för att sprida ljus i mörkret. I det senaste numret av tidningen Direkt vill vi därför uppmuntra oss alla att inte ge upp, utan ge hopp.

I tidningen får vi möta instagramprofilen Filippa Nielsen, medlem i församlingen Livsglädje Landskrona, som ser det som sitt missionsuppdrag att inspirera till hållbar konsumtion. Vi får läsa trösterika texter om att Gud kallar oss till att ge hopp av Linalie Newman, missionsdirektor för EFK, och Lisa Fredlund, föreståndare i Östermalmskyrkan Kristianstad och ledarutvecklare i EFKs Sverigeprogram. Anneli, EFKs medarbetare i Asien, berättar om sin fasta övertygelse om att kampen mot fattigdom och att ge röst åt dem som ingen har är en viktig del av vår kallelse. Dessutom får vi läsa en intervju med Stefan Swartling Peterson som är professor i global hälsa vid Uppsala universitet och tidigare hälsochef på Unicef. Han är djupt bekymrad över hur hunger, svält och utsatthet nu ökar, men han ser också tecken på hopp, och menar att vi i EFK har en viktig roll att spela.

Hela numret tar fasta på årets julinsamling Härlig är jorden… eller?. Öppnas i nytt fönster. Det är en av våra mest älskade psalmer i juletid. Och så brukar många av oss också känna då, när vi äntligen får samlas i våra hem för att umgås, äta gott och vara generösa mot varandra. Men 2020 är ett år där mycket inte är som det brukar. I dessa tider är det inte läge att ge upp … det är läge att ge hopp! Var med och befria människor ur fattigdom! Ge en julgåva eller handla i vår gåvoshop, så är du med och gör jorden härlig för fler. Öppnas i nytt fönster.

Du kan också läsa tidningen som pdf här. Pdf, 9.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på Direkt alldeles gratis!

Fyll i dina uppgifter nedan så får du framtida nummer av Direkt direkt hem i brevlådan. Det är gratis och du kan när du vill avbryta din prenumeration.