Styrelsen föreslår fyra år till för EFKs missionsdirektorer

Ingemar Forss och Linalie Newman föreslås av styrelsen att väljas till ytterligare fyra år som missionsdirektorer för Evangeliska Frikyrkan (EFK). Förslaget läggs fram till kongressen 2022.

- Vi är väldigt nöjda med det arbete de har gjort under de senaste tre åren och vill ge dem vårt fortsatta förtroende, säger Richard Hultmar, ordförande för EFKs styrelse.

Förmåga att hantera svåra frågor på ett gott sätt, en stadig förbättring av den gemensamma ekonomin och ett viktigt budskap om helande och hopp. Det är några av anledningarna som styrelsen lyfter fram till varför man föreslår omval av EFKs två missionsdirektorer.

- De sänder också goda signaler för oss som pastorer genom att ta ut en gemensam riktning, att förmedla helande och hopp och initiativ för att vår rörelse ska bli mer missionell, säger Richard som förutom att vara styrelsens ordförande också är pastor och föreståndare i Korskyrkan Stockholm.

Ingemar Forss och Linalie Newman valdes till missionsdirektorer vid kongressen 2018, efter en tids nominerings- och rekryteringsprocess. Nu ställer de sig båda till förfogande för ytterligare en mandatperiod på fyra år.

- Det är jätteroligt! Det känns faktiskt som att vi nästan bara har börjat, för det tar tid att komma in i och förstå organisationen och rörelsen. Nu kan vi tänka fem år framåt, med det här året och fyra nya år. Det känns jättehärligt, säger Linalie Newman.

Jesus, mission och unga

Tillsammans lyfter de fram tre områden som de längtar efter att arbeta ännu tydligare med framöver:

- Att vi har ett Jesuscentrerat budskap och betonar efterföljelse till Jesus, att det missionella perspektivet både nationellt och internationellt blir mycket tydligare, och att vi ännu mer arbetar för att vara en generationsväxlande rörelse, säger Ingemar Forss.

Beslut fattas av kongressen nästa år

Förslaget som styrelsen lägger är alltså att välja Ingemar Forss och Linalie Newman till en ny period som missionsdirektorer för EFK. Beslut fattas av kongressen 2022.

Kontakt och mer information:

Richard Hultmar, ordförande EFKs styrelse: 070-719 57 02. Pressbild Richard Hultmar. Öppnas i nytt fönster.

Ingemar Forss, missiondirektor EFK: 070-981 55 10. Pressbild Ingemar Forss. Öppnas i nytt fönster.

Linalie Newman, missionsdirektor EFK: 070-441 62 15. Pressbild Linalie Newman. Öppnas i nytt fönster.