EFKs partner i Nordafrika firar 40 år av Guds trofasthet

För 40 år sedan var EFK med och fattade beslut att starta en kristen utvecklingsorganisation i Nordafrika tillsammans med flera andra organisationer. Många från vår rörelse har sedan dess varit utsända till organisationen under årens lopp. I mars kan du få möta organisationen på en teamsträff och i augusti arrangeras ett firande på Götabro. Kom och var med!

Under dessa år har vår partner kunnat erbjuda spetskompetens och bidragit till landets utveckling på flera områden, hälsovård (bland annat palliativ vård), barns rättigheter, framför allt för barn med funktionsnedsättning, hållbar försörjning genom landsbygdsutveckling och stöd till utsatta kvinnor. EFK finns med som en uppskattad partner genom personal, stöd till organisationen och genom en plats i styrelsen.

I år firar vår partner 40 år av Guds trofasthet. Det har funnits perioder med stora utmaningar och utmaningar finns idag också. Man behöver hitta en ny ledare för arbetet i landet och rätt medarbetare för olika uppdrag. Man vill också starta ett liknande arbete i något annat land i Nordafrika om Gud öppnar dörrar. Var gärna med och be för dessa utmaningar! Drömmen är att se Guds rike växa, att se Gud upprätta människor på livets alla områden där deras fysiska, sociala, ekonomiska och andliga behov är mötta, förvandlade människor, grupper och ett förvandlat samhälle i Nordafrika.

Få mer information och delta i firandet

I år blir det firande på olika håll, i Nordafrika men också i Sverige, den 12-13 augusti på Götabro. Skulle du vilja vara med och fira kan du skriva till eumena@efk.se så kan mer information förmedlas.

Vill du höra vår partner berätta mer och få en direktrapport i mindre kryptiska ordalag är du välkommen på en teamsträff den 8 mars. Anmäl dig till eumena@efk.se

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i februari 2022. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.