Nu rullar EFK-bussarna in - Var med och be och ge!

EFK har via kontakter med evangelikala församlingar i Polen fått en förfrågan om att ta emot 200 flyktingar från Ukraina. Vi har rest ner till Polen med tre bussar och planen är att dessa ska anlända i Sverige under helgen. När nöden är så stor och vi får en konkret fråga från en kyrka som ber om hjälp känns det viktigt att ta vårt ansvar.

Nu behöver vi be. Vi ber om vishet för kyrkan i Polen och EFKs representant som är på plats för att hjälpa människor på flykt undan kriget. Vi ber om frid och nåd i denna insats. Vi ber om beskydd på resan till Sverige.

Flyktingarna kommer först att landa på Hjälmargården för att sedan slussas ut till andra lägergårdar eller hem till privatpersoner och just nu mobiliserar församlingar och enskilda i rörelsen för att erbjuda boende. Läs mer via länken i vår profil eller ta kontakt med din församling om du har möjlighet att hjälpa.

Mitt i denna fruktansvärda kris får vi som kyrka en möjlighet att låta vår tro resultera i konkret handling. Låt oss ta vara på denna möjlighet att verkligen göra skillnad för en människa i nöd!

Följ insatsen och ge en gåva!

På EFKs instagramstories kommer vi att försöka dela några uppdateringar på vägen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Var gärna med och bidra till EFKs arbete för att stötta mottagandet av flyktingar från Ukraina i Sverige. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.