Härlig sommarläsning i EFK Direkt!

Mitt i den vackra försommaren kastar klimathot, krig och pandemi sina skuggor över oss. Hur kan vi som rörelse och enskilda vara med och förmedla helande och hopp för vår värld? Det utforskar vi i juninumret av EFKs tidning Direkt.

Vi får möta Kate Coleman, en av de mest inflytelserika personerna i kyrkan i Storbritannien, som tror att det är tid för kyrkan i västvärlden att återupptäcka sitt syfte. I år kommer hon till Torpkonferensen för första gången. Jenny Jonsson, som börjat jobba med frågor som rör unga och unga vuxna inom EFK, vill utmana oss till äkta gemenskaper över generationsgränserna och Linn Tholén på Ge för livet second hand lyfter möjligheten att engagera sig i sin lokala second hand-butik. Dessutom skriver Mikael Tellbe om att förmedla helande och hopp i en orolig tid och så tar Irma Janzon med oss till en skolklass i Carnot, Centralafrikanska republiken, där barnens drömmar spirar. Vi får också följa med hem till Ingemar Forss, en av EFKs två missionsdirektorer, för ett samtal om att ge sig ut på en missionell upptäcktsfärd och att låta efterföljelsen av Jesus påverka alla livets områden.

Kort sagt bjuds vi på massor av härlig sommarläsning! Vi hoppas att det här numret av Direkt ska få bli till en uppmuntran för oss alla!

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.