ABTS ledare går i pension efter 20 år

I december meddelade Elie Haddad att han efter 20 år på Arab Baptist Theology Seminary (ABTS) i Beirut, Libanon, kommer att gå i pension vid årskiftet 2024-2025. Med andra ord har ABTS en viktig process framför sig att hitta nästa ledare. Var gärna med och be för den processen!

I det senaste nyhetsbrevet från ABTS reflekterar Elie över de lärdomar han gjort de senaste åren som ledare och ytterst ansvarig på ABTS. Den första lärdomen handlar om adjustment – förmågan att kunna justera sig och vara flexibel.

Elie skriver: "även om vi är klara över den vision och mission som Gud gett oss, kan sättet det faktiskt manifesteras på förändras väldigt snabbt. Medan stabilitet är något som är viktigt i affärsvärlden har vi fått lära oss att i Guds ekonomi är resiliens, följsamhet och anpassningsförmåga nycklarna till överlevnad och för att blomstra. I Guds ekonomi får vi lära oss att inte bli så fästa vid hur vi gör saker – det förändras mycket snabbt i osäkra och oroliga tider. Att inte hålla så hårt i våra sätt att göra saker och våra metoder och hitta sätt att anpassa sig är en nödvändighet i vår kontext".

Det är viktiga tankar som även kan omsättas i andra sammanhang: vad håller vi fast vid av metoder och sätt att göra saker som kanske hindrar oss och vårt arbete från att blomstra?

Du kan läsa hela nyhetsbrevet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

/Helen, regionledare för EFKs arbete i Europa, Mellanöstern och Nordafrika

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.