Bibelskoleelever på praktik i Brasilien

Elina och Alma från Lärjungaskolan på Götabro har precis landat hos EFKs missionärer i Campinas, Brasilien.

23 elever från Götabro bibelskola är just nu på väg ut på tre månaders utlandspraktik. 21 av dem har praktikplats i EFKs missionsarbete. Hos våra missionärer Andréa och Marcus Holmgren i Campinas, Brasilien, har Alma och Elina precis landat. Här kommer en liten intervju med dem som gjordes dagen efter att de landade i landet:

Berätta kort om er själva.

Elina: Jag heter Elina Norén och är 20 år. Jag har bott i Uppsala hela mitt liv tills jag flyttade till Götabro för att gå Lärjungaskolan och ska nu på praktik med Götabro.

Alma: Jag heter Alma och är 20 år! Jag är uppväxt i Stockholm i Täby, men har även under senare år bott i Falun. Just nu går jag Lärjungaskolan på Götabro bibelskola och har precis påbörjat vår praktik!

Varför valde ni Brasilien?

Elina: Jag har alltid velat resa till Sydamerika under en längre period men hade tänkt att det skulle ske efter bibelskolan för Götabro har inte haft Sydamerika som ett alternativ tidigare. I år var första gången och det man skulle arbeta med här var också det som lockade mig mest av alla platser, så då kändes det självklart.

Alma: När våra lärare nämnde att en av praktikplatserna var Brasilien kände jag direkt en längtan efter att få åka dit. Jag tror framför allt att det beror på det arbetet vi ska få göra där. Jag tycker om att jobba med barn och tycker det som de gör på projektet är mycket betydelsefullt. Men även för att Sydamerika är en plats jag gärna ville besöka, och Brasilien är häftigt!

Vad har ni för förväntningar inför tiden ni ska vara där?

Elina: Att det kommer få vara en underbar resa där vi ska få ha det otroligt roligt, men också utmanande. Jag tror vi kommer att växa i kärlek för vår nästa och i vår relation till Gud.

Alma: Jag tror att jag kommer att få växa mycket, både i mig själv och i tron! Då det är ny kultur och vardag tror jag att man kommer få möta mycket man inte är van vid, och helt enkelt lära sig att lita på Gud på ett sätt man inte behövt innan. Mina förväntningar är att få ett större perspektiv och få lära mig mycket!

Vad tror ni kommer att bli utmanande?

Elina: Jag tror att språket absolut kommer bli utmanande då vi inte hunnit lära oss jättemycket och få här kan engelska. Sen tror jag det kommer vara utmanande att se barnens verklighet.

Alma: Den största utmaningen tror jag blir språket. Att inte kunna kommunicera och få fram det man vill säga tror jag kan bli rätt frustrerande i längden, men häftigt om man lär sig det! Jag tror även att det kommer bli utmanande att komma in i en kultur man aldrig varit i, och att i det ändå kunna känna att man kan bidra med något.

Tack Alma och Elina för er presentation, det ska bli roligt att följa er! Vi hoppas att ni ska få en fin och betydelsefull tid här i Brasilien!

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.