"Många kommer till tro, församlingen växer och samhället förbättras!"

I Egypten gör EFKs partnerorganisation tusentals hembesök varje år för att presentera evangeliet. De startar även hundratals grupper och små församlingar. Samtidigt stärks det lokala samhället genom den träning i baskunskap kring ekonomi, hushåll och utbildning som organisationen tillhandahåller framför allt kvinnor.

De senaste åren har antalet flyktingar i Egypten ökat kraftigt. Över 10 000 000 flyktingar, motsvarande hela Sveriges befolkning, finns i Egypten. De flesta är från Sudan, men många är också från Jemen och Libyen. Vår partnerorganisation jobbar oavbrutet med att hjälpa flyktingar, dels med ren nödhjälp för att klara sig från dag till dag, dels med träning i grundläggande färdigheter. Några har också fått jobb på deras hjälpcenter i en förort till Kairo.

Samtidigt med flyktingströmmarna har inflationen varit extrem, 38 % i september 2023. Dessutom har det egyptiska pundet försvagats. Trots det kämpar vår partner vidare oförtröttligt. ”Vi måste fortsätta visa människor i marginalen att de är älskade av Gud!” sa en ledare som jag träffade i januari i år. En pastor i en lokal församling berättade att han var så glad för vår partners träningsprogram. ”Kvinnor som hjälps ur fattigdom och mindervärdeskomplex tar med sina män till kyrkan. Många kommer till tro, församlingen växer och samhället förbättras!”

/Magnus, EFKs medarbetare i region Europa, Mellanöstern och Nordafrika

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.