Berättelser från 70 år av mission

För drygt 70 år sedan kom Stig Andreasson till Frankrike, lärde sig franska och började evangelisera genom litteratur. Det blev starten på EFKs mission i Frankrike, 70 år av oavbrutet arbete i Frankrike ända tills i januari i år när Fredrik och Martine Karlsson kom tillbaka till Sverige. De senaste 40 åren har detta missionsarbete skett i samarbete med Franska Baptistfederationen (FEEBF). Nu har EFK inte längre någon missionär i Frankrike.

- Hur markerar man slutet på en missionsepok? Vi har sammanställt en bok, EFKs missionshistoria i Frankrike, där alla missionärer fått skriva några sidor från sin tid i Frankrike. Det blir en fantastisk mosaik av berättelser om kallelse, trohet och tjänst men också under och Guds trofasthet. I slutet på boken berättar några franska pastorer och ledare deras intryck av EFKs mission. Tillsammans blir detta inte bara en historisk sammanfattning utan en berörande berättelse om hur vi som rörelse fått vara en del av det Gud gjort i Frankrike under dessa år, berättar Fredrik.

EFKs missionsdirektor Linalie Newman kommer att åka till Franska Baptistfederationens kongress om några veckor tillsammans med Fredrik och Martine Karlsson och tacka FEEBF för gott samarbete under 40 år. Då kommer boken, som trycks på både franska och svenska, att överlämnas till FEEBF som en gåva.

- På midsommardagen bjuder vi in missionsvänner och Frankrikemissionärer till Världentältet på Torpkonferensen där boken blir presenterad och släpps till försäljning. Det vill du inte missa!

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.