1 mars: Hälsning från församlingsrörelsen i Ukraina

Våra europeiska baptist-vänner i Eurepeiska baptistfederationen (EBF) ser till att din gåva kommer till användning på plats i Ukraina. Där har flera församlingar öppnat upp sina lokaler som hjälpcenter, och människor på flykt och i nöd får praktisk hjälp. 1 mars 2022 kom denna uppdatering från baptistsamfundet i Ukraina, via EBF.

Våra ukrainska bröder och systrar samlades för gudstjänst på söndagsmorgonen så gott de kunde, några under jorden, några ensamma hemifrån och några i väst kunde samlas i kyrkorna.

Under samlingen kände de hur den helige Ande gav dem tillförsikt om att Gud kommer att bära dem genom den här tiden.

Efter evakueringen från Kiev i slutet av förra vecka, så arbetar Baptistunionen från Lviv. Trots att många har skickat sina familjer över gränsen eller till andra delar av landet, så fortsätter ukrainska baptister att mobilisera sig för att möta krisen i landet.

Kyrkor över hela landet har öppat som hjälpcenter där människor kan huseras under deras flykt. Kyrkorna i öst är kopplade till de i väst som kan ta emot familjer som flyr. Det finns 5-6 logistikcenter som distrubuerar mat och hjälp som behövs.

Situationen är dock extremt instabil och kommer fortsatt att vara föränderlig de kommande dagarna. Just nu kan man fortfarande köpa en hel del varor i många delar av landet, men de lagren kommer att sina. EBF har regelbundet kontakt med baptistledare som berättar vilka behoven är och kommer att vara de kommande dagarna.

Kriget är fruktansvärt och våra syskon är djupt oroade av vad som händer i landet, men de är trygga i att Gud kommer att bli ärad genom detta. Fortsätt att be för dem! Be för:

  • Att kriget upphör
  • Guds försyn över de som har förlorat sina familjer och hem.
  • Att de ukrainska baptisterna ska kunna hjälpa alla de som flyr från kriget, särskilt eftersom det fortfarande är vinter.

Just nu är behoven fortsatt stora, och alla gåvor som vi kan ge på det här sättet är till stor hjälp. Ge en gåva via swish eller kort. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.