Cykelrally är också frihet!

Min första cykel var blå och hade stödhjul. Det gjorde att jag kunde cykla och ta mig fram nästan på egen hand. När jag började årskurs ett så var stödhjulen borttagna och jag minns att jag cyklade, men nu med den röda cykeln till skolan. Utan stödhjul och med egen kraft var jag nu på väg. Jag kände mig fri och kunde cykla nästan hur snabbt jag ville, och trots de slitna däcken kunde jag köra lite rally på väg till skolan.

I februari i år fick skolan i Chehri i Indien Öppnas i nytt fönster. besök av doktor Rajput som arbetar för kommunhälsan. Vid besöket fick barnen på skolan veta hur viktigt det är med frisk luft. Han berättade om den friska luften som naturen ger och hur viktigt det är att vi rör på oss för att vi ska må bra. Efter den samlingen genomfördes det ett cykelrally med barnen. Barnen var mycket glada över att delta i tävlingen.

Att få gå i skola och att få kunskap om vad en god hälsa kan vara och att sen få vara aktiv och röra på sig, det kan vara frihet i sig. En annan frihet är att både flickor och pojkar får samma möjlighet att delta. Så ja, cykelrally är också frihet!

Var gärna med och be för frihet som ryms både i det stora och lilla. Gud är alltid densamme och Han är den som kommer med frihet för alla.

/Therese, medarbetare i Asien

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.