Fatima i Syrien: ”Kyrkan gav mig min värdighet tillbaka”

- På grund av kriget är vi flyktingar i vårt eget land, berättar Fatima, en 33-årig fembarnsmor från Syrien. Hon är en av dem som fått stöd från en lokal församling i landet via EFKs flyktingprojekt.

- Efter att i nio års tid flyttat runt i vårt land utan någonstans att bo blev det till slut, för mer än två år sedan, det här kyffet. Det är inget jag önskar för min familj men vi har inte pengar till något annat. Min största oro är för mina barn. Jag oroar mig för sjukdomar – inte minst corona – och hur jag ska kunna få mat på bordet för min familj varje dag, berättar Fatima.

- Jag fick höra talas om kyrkans hjälp här tack vare några bekanta. Jag förklarade vår situation för dem och genast svarade de på våra behov. Sedan ett år tillbaka får vi nu regelbundet mycket hälsosamma matkorgar från kyrkan. Det gör all skillnad i världen för oss. De har också försett oss med gaskamin så att vi har värme på vintern.

"Besöken ger oss hopp och glädje"

- För första gången känner jag att jag möter människor som bryr sig om oss på riktigt och inte minst om våra barn. Jag är muslim, men besöken från kyrkan ger oss hopp och glädje. Deras omsorg är genuin. Barnen är lika förväntansfulla som vi inför deras besök. Deras stöd har återgett oss vår värdighet. Jag ser hur de påverkar mina barn på ett positivt sätt så att de själva nu i sin tur vill hjälpa andra i sin omgivning. Nu är min allra största önskan att hitta ett arbete så att jag kan stötta min man i försörjandet av vår familj, säger hon.

Du kan vara med!

Det här stödet är möjligt tack vare EFKs flyktingprojekt och vår lokala samarbetspartner MERATH i Libanon. Läs mer och ge en gåva här. Öppnas i nytt fönster.

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i maj 2021. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.