Kyrkan gav Nsoki stöd att fortsätta studera

Nsoko är en av många studenter som får stöd genom EFKs projekt Studenthjälpen Afrika. Hon läser en utbildning för att lära sig att ta hand om barn upp till nio år, en sorts blandning av en lärarutbildning och barnskötare. Cornelia Newman, EFKs missionär i Tanzania, har mött henne.

”När jag träffar henne hemma hos gemensamma vänner är hon lite nervös, hon är inte så van att dela sin historia, men efter en stund blir hon varm i kläderna och berättar.

Det var rätt tufft när hon växte upp, de hade inte mycket och när hon var bara nio år dog hennes pappa. När hennes mamma blev änka lämnade också hon barnen och de fick bo hos gammelfarmor. Där hade de det mycket knapert, men det gick ändå ganska bra, tills gammelfarmor också dog. Då blev de två syskonen ensamma kvar, och Nsokos lillebror hoppade av skolan för att få jobb och kunna försörja sin syster. Han åkte till ett grannland och arbetade där under en tid, men plötsligt dog även han under tragiska omständigheter. Nu stod hon helt ensam kvar och Nsoko försökte klara sig så gott hon kunde på egen hand, men det gick bara inte med skolan, det var för svårt.

Då vände hon sig till kyrkan och bad om hjälp, och det var så hon började få stöd av Studenthjälpen. Idag bor hon i storstaden och studerar, hon går regelbundet till en ny församlingsplantering här och livet fungerar ganska bra. Hon drömmer om att en dag göra skillnad för barnen i sitt land. Hon vill att de ska få det bättre än vad hon hade det när hon växte upp. Tack vare stödet från Studenthjälpen kan den drömmen bli sann!”

/Cornelia Newman, EFKs missionär i Tanzania

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.