Med hjälp av ankorna kan Rina försörja sin familj

Rina Begum lever tillsammans med sin man och tre barn i södra Bangladesh. De är mycket fattiga och drabbas ofta av översvämningar eftersom de bor utanför den fördämning som finns. Covid-19-pandemin gjorde att hennes man blev arbetslös. Rina försökte då hitta ett sätt att tjäna pengar på, men hennes hälsa gjorde att hon inte kunde utföra alltför tunga jobb.

Vi i EFK arbetar tillsammans med World Concern Bangladesh (WCB) Öppnas i nytt fönster. i detta område för att hjälpa människor att hitta nya sätt att försörja sig. Det är något som blir ännu viktigare när antalet naturkatastrofer ökar och människors utsatthet ökar än mer. WCB arbetar hårt för att identifiera och prioritera de problem som finns och att hitta goda och hållbara lösningar som ger människor möjlighet till ett bättre liv trots förändrade förutsättningar.

WCB såg situationen för Rina och hennes familj och kunde ge henne tio ankor för att ge henne möjlighet till försörjning. Efter ett par månader började ankorna lägga ägg. De kunde familjen äta själva, och Rina kunde även sälja dem på den lokala marknaden. Familjen fick på så sätt en inkomst. Rina har sedan kunnat skaffa fler ankor och även köpa några svanar.

Det här är ett exempel på hur vårt arbete förändrar liv och gör skillnad för människor, precis som det gjorde för Rina.

/Patrik, medarbetare i Asien.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.