EFK bön vecka 36, 2-8 september 2019

alt

Vi behöver fler pionjärer!

Hur kan jag leva mer missionellt i min vardag? Vad gör jag om någon jag känner kommer till tro? Hur gör jag lärjungar av människor som inte passar in i min församling?

Dessa och andra frågor ligger bakom pionjärträningen som började i Linköping för ett par år sedan. Under sju vardagskvällar möttes sammanlagt nästan 20 personer för att lyssna på personer med erfarenhet av att ta pionjära initiativ och starta nya församlingar, för att be och samtala och för att öva på olika sätt att berätta om sin tro. Träningen leds av Johannes Stenberg och Magnus A - dessutom är Cahtrine Nygren och Eleonore Gustavsson med och undervisar och delar erfarenheter.

Dessa träffar har lett till spännande saker. Hälften av deltagarna från de två första åren i Linköping är nu aktiva i ny missionella initiativ och församlingsplanteringar i stadsdelarna Ryd och Berga i Linköping och i Norrköping! Resten har fått ett tydligt ökat engagemang för att nya människor görs till lärjungar.

Just nu går denna träning i Örebro med 15 deltagare, och snart börjar den i Västerås och i Linköping igen.

Kanske du ska vara med? Eller känner du någon som behöver detta? Mer info hittar du här Länk till annan webbplats.!

/Magnus A, ledarutvecklare för pionjära initiativ i Sverige och internationellt

Tacka Gud för:

  • att så många blivit engagerade i att nå nya människor och göra lärjungar i Östergötland!
  • att pionjärträningen sprider sig till nya platser!

Be för:

  • de nya missionella och pionjära initiativ som tagits i Östergötland. Be att många kommer till tro och blir lärjungar i nya gemenskaper.
  • pionjärträningen som ska börja i Västerås och Linköping om ett par veckor.
  • den pionjärträning som pågår i Örebro just nu. Be att varje deltagare ska hitta sin plats i Guds plan för Örebro, att många människor ska börja följa Jesus och att många nya församlingar startas.​