EFK bön vecka 16, 13-19 april 2020

Ung Pionjär

Historiskt har frikyrkan i Sverige på ett otroligt imponerande sätt vågat ta pionjära initiativ och strategiskt planterat nya församlingar för att göra Jesus känd för fler. Många av pionjärerna var förvånansvärt unga! Vi har därför beslutat att satsa på en träning vi kallar UNG PIONJÄR. Träningen riktar sig till unga som brinner för att göra skillnad och som längtar efter att deras vänner ska upptäcka Jesus.

Många av dessa unga bär på en frustration över att församlingen fokuserar för mycket inåt. Vår förhoppning är att kanalisera denna frustration till något konstruktivt för Guds rike. Ung Pionjär är en praktisk träning för den som är 16-25 år och som önskar fungera som ledare och entreprenör. Man behöver inga förkunskaper, men man behöver vara villig att prova nya saker och att satsa lite då kursen kräver en hel del engagemang.

Upplägget består av: en kickoff-helg i Linköping 23-25 oktober 2020, regionala träffar en gång i månaden (november, december, januari, februari, mars) i Jönköping/Linköping/Örebro, och en planerad praktikresa till Nederländerna under påsken 2021.

Mer information: https://efk.se/ungpionjar

/Johannes Stenberg, Ung Pionjär

Tacka Gud för: 

  • unga människor som drömmer om att göra Jesus känd idag.
  • en större öppenhet för det pionjära nu jämfört med för några år sen – i samtliga samfund.

Be för:

  • att Gud ska kalla unga till pionjära initiativ och församlingsplantering i Sverige.
  • att unga ska använda sina entreprenörsgåvor för Guds rike.