Tid: 19-20 april 2024
Plats: Korskyrkan, Umeå

Det finns hopp för psykisk hälsa! - Umeå

Vad är de goda nyheterna egentligen för människor som lever med psykisk ohälsa, och hur gestaltar vi dem? Hur bygger vi församlingsgemenskaper som speglar vem Gud är för människor som lever med depression, ångest och NPF? På vilket sätt kan vi som kyrka vara en resurs i samhället som faktiskt gör skillnad? Och hur kan man tänka i en förbönssituation för människor som kämpar med sitt psykiska mående? EFK bjuder in till tre regionala dygn som arrangeras tillsammans med Studieförbundet Bilda. Under hösten 2023 hade vi en träff i Örebro, och våren 2024 sker ytterligare två träffar: 1-2 mars möts vi i Östermalmskyrkan Kristianstad och 19-20 april i Korskyrkan Umeå.

  • När: 19-20 april 2024
  • Plats: Korskyrkan, Umeå

Obs! Fredagskvällen är särskilt för dig som är anställd pastor i en församling och för dig som finns i psykosocialt arbete och är med i en församling. Vi tror att det kan bli ett värdefullt utbyte mellan dessa grupper.

Om Det finns hopp för psykisk hälsa

Idag menar 24 % av befolkningen i vårt land att livet är meningslöst. Världshälsoorganisationen WHO larmar samtidigt om att en av vår tids största globala folkhälsoutmaningar är psykisk ohälsa.

Jesus har sänt sin församling till världen med uppdraget att förmedla hopp. Det har kyrkan varit kallad att göra i alla tider oavsett vilka utmaningar man har stått inför. Vi i EFK vill vara en rörelse som vågar igenkänna de stora samhällsutmaningarna för att finna konkreta och modiga sätt att gensvara.

Därför vill vi bjuda in församlingar till ett dygn för att inspirera, utrusta och utmana dig och din församling att möta människor med psykisk ohälsa och att verka som en resurs för samhället. 

Vi kommer att lyssna på kunniga personer som delar sina erfarenheter om att sprida de goda nyheterna för människor som kämpar med psykisk ohälsa. 

Välkommen du som tycker detta är viktiga frågor!

Material

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
A3-Det finns hopp för psykisk hälsa-Umeå.pdf Pdf, 545.9 kB. 545.9 kB 2023-10-18 12.11
Bild till skärmar-Det finns hopp för psykisk hälsa-Umeå 2024.png Png, 617.9 kB. 617.9 kB 2023-10-18 12.11

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer!

Erika Bergman
Ledarutvecklare med fokus på missionell diakoni

076-525 20 13

Mejla mig!