Nytt nummer av EFK Direkt: Om kyrkans uppdrag i utsatta områden

I Sverige har begrepp som utsatta områden, segregation och gängkriminalitet blivit något vi ofta hör på nyheterna. Vi kan lätt hamna i att på avstånd förfasas över det vi hör, men Gud ser något annat och sänder sitt folk. I höstnumret av EFKs tidning Direkt fokuserar vi på kyrkans uppdrag i våra utsatta områden.

Vi besöker Husbykyrkan och pastorerna Anton Thilander och Hanna Leonardsson som älskar Husby och längtar efter att fler församlingar ska få ett hjärta för utsatta områden. "Att gå från skuld och skam till förlåtelse och frihet kan stoppa vilken våldsspiral som helst", skriver Joanna Simonsson, pastor i Brokyrkan i Borås, vars lokal träffades i en skottlossning tidigare i år. I Vivalla i Örebro ligger Örebro folkhögskola vars tre huvudmän är EFK, Filadelfiakyrkan Örebro och Immanuelskyrkan Örebro. Johan Arenius är pastor och föreståndare i den sistnämnda församlingen och beskriver betydelsen av engagemanget. Apropå klimatkrisen vill Linn Tholén i Ge för livet second hand att vi ska fråga oss själva vem som på riktigt är vår nästa. Och så får vi som vanligt ta del av vad som är på gång i vår rörelse under hösten!

Vi hoppas att det här numret av Direkt ska få bli till en uppmuntran och en utmaning för oss alla!

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.