Hälsning från ungdomskonferens i Eswatini: "Största uppslutningen på tre år!"

Under nyårshelgen samlades ungdomar i Eswatini till nyårskonferens. Konferensen arrangeras av ungdomsrörelsen i EFKs partnerkyrka Holiness Union Church (HUC). Ledare för detta är Thulani, och han har skickat en hälsning till oss i EFK:

”Konferensen var väldigt lyckad! Vi vill ta tillfället i akt att tacka HUCs ledning och EFK för det stöd ni gav oss så att vi kunde genomföra konferensen.

Vi var 198 anmälda ungdomar från 18 av 19 kyrkor, utöver detta hade vi också dagsbesökare. Detta var den största uppslutningen på tre år.

Temat för årets konferens var Att bli en generation av tro och Gudsfruktan.

Thulani Nkambule, ledare för ungdomsrörelsen i HUC Eswatini.

Ungdomarna var väldigt engagerade i alla olika aktiviteter under konferensen, och man kunde se hur de njöt av gemenskapen. Vårt lovsångsteam gjorde ett fantastiskt jobb och det var mycket tillbedjan genom sång och dans.

En av dagarna hade vi en sportdag där vi hade volleyboll, nätboll, fotboll och andra lekar, detta var också en fantastisk dag.

Vi gladde oss också mycket åt att pastorerna och de äldste var med på konferensen, det betyder mycket för oss.

Vi vill tacka HUCs styrelse, EFK, pastorerna, föräldrarna och alla andra som på ett eller annat sätt har möjliggjort framgången för konferensen. Vi vill vidare vädja om fortsatta förböner inför 2024.

Må Gud välsigna alla med liv, hälsa och resurser.

Vi önskar alla ett välsignat 2024!”

/Thulani Nkambule, ledare för ungdomsrörelsen i HUC Eswatini.

Vill ni vara med och stödja ungdomarna och församlingsrörelsen i Eswatini, så hittar du mer information här! Öppnas i nytt fönster.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.