Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Taborförsamlingen, Rumskulla
Tjänstegrad: 50-75 %

Titel: Pastor/föreståndare
Område/ort: Rumskulla

Pastor/föreståndare till Taborförsamlingen, Rumskulla

Rumskulla är en vacker bygd dit många turister kommer för att se Emils Katthult. Här finns en skola (åk F-5) och förskola. Centralorten är Vimmerby dit det är ca 25 km.

Vi är en församling med ca 80 medlemmar. Vår önskan är att få vara en kyrka för alla som bor i bygden. Vår vision är “Att göra Jesus känd, älskad och efterföljd och att behandla varandra med förståelse, kärlek och respekt.” Vi möts regelbundet till gudstjänst, hemgrupper och bön. Det finns även grupper för barn och ungdomar. En del av arbetet sker i samarbete med andra församlingar i kommunen. Tidigare pastor har haft god kontakt med pastorskollegor i församlingarna i närheten.

Om dig

Du är väl förtrogen i Guds ord och har erfarenhet av församlingsarbete. Som pastor hos oss förväntas du ha ansvar för undervisning, själavård och församlingsutveckling. Du kommer att jobba tillsammans med församlingsledning och övriga ledare. Vi önskar att du vill arbeta utåtriktat för att möta de många barnfamiljer och andra människor utanför kyrkan som finns i Rumskulla.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 50-75 %. Körkort och bil är något du måste ha. Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och referenser till oss via mejl.

Vill du få mer upplysningar - hör av dig till församlingens ordförande,
Birgitta Kristoffersson: 070-508 44 35

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.