Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Centrumkyrkan i Mariannelund
Tjänstegrad: 100%

Titel: Pastor med föreståndaransvar
Område/ort: Mariannelund

Pastor och föreståndare i Mariannelund

Centrumkyrkan i Mariannelund är en livaktig församling med 190 medlemmar i olika åldrar. Vi står i ett läge då vi behöver nyanställa och är nyfikna på vad som ligger framför!

Om tjänsten - pastor med föreståndaransvar

Tjänsten är på 100 % och tillträdes efter överenskommelse. Som anställd hos oss kommer du ingå i ett team av 2-3 anställda. Du kommer jobba nära flera ideella ledare i olika verksamheter, du har en aktiv församlingsledning vid din sida och regelbundna träffar med pastorer i närområdet. Predikan och undervisning är en naturlig del av tjänsten. Tillsammans med församlingsledningen ansvarar du för församlingens liv och utveckling. Du har huvudansvaret för själavård och det diakonala arbetet. Tjänsten innebär teamledaransvar för ytterligare en eller två anställda. Vi är öppna för att de gåvor och erfarenheter du har också får styra inriktningen på tjänsten.

Vem är du?

Vi tror att du är en social person, trygg i dig själv, som har lätt för att knyta kontakt med människor både i och utanför kyrkan. Vi önskar att du har förmåga att leda, samla och inspirera, och att du är väl förankrad i Bibeln och samtiden. Du behöver kunna jobba i team, men också vara van att arbeta självständigt. Utöver det ser vi fram emot att se vad du har för gåvor och hur du kan komplettera de egenskaper och drag som redan finns i församlingen. Teologisk utbildning är meriterande, liksom tidigare arbetslivserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?

Vi är en EFK/pingstförsamling som längtar efter att fördjupa vår kristna tro och gemenskap, möta de behov som finns i vårt samhälle och se fler människor få lära känna Jesus. För närvarande har vi två anställda: En ungdomsledare på 100 % samt en vakanspastor på 50 % Vi har utåtriktade verksamheter, flera har varit riktade till asylsökande, och samverkar när tillfälle ges med andra aktörer i samhället. Med ideella krafter driver vi en second hand-butik. Vårt missionsarbete präglar församlingen. Sedan pandemin nu börjat släppa taget om samhället är vi öppna för nya vanor och vägar framåt. Barn- och ungdomsarbetet består i huvudsak av ett växande tonårsarbete med flera ideella ledare, UV-scout och söndagsskola. Varje sommar brukar vi åka på tonårs- och scoutläger och under året uppmuntrar vi ungdomarna att delta i olika konferenser. Varje söndag firar vi gudstjänst i en så gott som fullsatt kyrka. Vi hör olika röster i såväl predikan som sången och musiken och att det är en gudstjänstfirande församling i olika åldrar får märkas. En gång i månaden firar vi nattvard och med samma intervall har vi församlingsmöte.

Om Mariannelund

Mariannelund gränsar till småländska höglandet och är centralort i de östra delarna av Eksjö kommun, Jönköpings län. Här finns skola f-9, vårdcentral, matbutik, gym med mera. I bygden finns idrottsföreningar, kultur och fin natur: flera vandringsleder och många badsjöar mitt i Astrid Lindgrens hembygd. Närmsta stad är Vimmerby, två mil österut, och fyra mil västerut ligger Eksjö med ett av regionens sjukhus. Bussförbindelser finns åt båda håll. Mariannelund ses ofta som en avfolkningsort, men faktum är att vi de senaste tio åren sett inflyttning av unga barnfamiljer, nyblivna pensionärer och nysvenskar som köper hus och etablerar sig i Mariannelund. Att Mariannelunds Folkhögskola (Pingströrelsen) finns på orten bidrar till liv och rörelse i så väl vår församling som i samhället i stort.

Ansökan och frågor

Välkommen att höra av dig till oss med frågor och för mer information!

Peter Simeonsson, församlingens ordförande: kontakta via telefon eller skicka e-post.

Skicka din ansökan med personligt brev och CV via mail. Ansökningarna behandlas löpande.

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.