Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Centrumkyrkan Finspång
Tjänstegrad: 100%

Titel: Ungdomspastor eller Ungdomsledare
Område/ort: Finspång

Ungdomspastor/ungdomsledare 100%

Information om Centrumkyrkan

En församling med cirka 260 medlemmar, som vill vara en församling för alla åldrar och med ett hjärta som slår för att nå bygdens människor. Församlingen driver sen två år tillbaka CentrumKaféet, som blivit en naturlig samlingsplats för finspångsborna. Här önskar vi bygga vidare på och fördjupa den mötesplats som uppstår genom kaféet och övriga verksamheter. Vi ser att denna plats ständigt utvecklas och det finns plats för nya idéer och möten.

Vi har en heltidsanställd pastor och föreståndare som blir din närmaste kollega förutom de ideella ledare som finns vid din sida. Vi har goda ekumeniska kontakter mellan församlingarna i Finspångs kommun samt nätverk via EFK/Pingst FFS i regionen. En vanlig vecka hos oss har varierande aktiviteter för alla åldrar. Vi har barn- och ungdomsgrupper, ungdomsgård, hemgrupper som ses i veckorna, gudstjänster, bönegemenskaper, pensionärsarbetsgrupp (Pigga Pensionärer, PP), andakter på äldreboenden, LP-verksamhet och inte minst allt som händer i vårt Kafé.

Vi söker:

  • Dig som har ett hjärta för Jesus och en längtan efter att leda unga i lärjungaskap.
  • Dig som vill jobba i team med vår pastor och ideella ledare för att forma, utveckla och leda olika verksamheter med fokus på unga.Det är en självklarhet för oss att du även får tillgång till en personlig mentor, deltar i nätverk både lokalt och regionalt i samfunden samt får mycket tid för att bolla idéer tillsammans i teamet. Vi vill stötta och hjälpa dig att bli en god ledare som håller i längden.
  • Dig som vill finnas med i arbetet för ungdomar i gruppen Heavenly Friday” (mellan-högstadiet) och vår ungdomsgård Hangout (högstadiet och gymnasiet). Vi längtar efter att utöka vårt arbete för unga i Finspång, där finns du med som en drivkraft tillsammans med våra ledare.
  • Dig som längtar efter att möta människor och leda dem i tro genom att bygga relationer och undervisa dem.
  • Dig som har gått bibelskola och har erfarenhet av att leda, anställd eller ideellt. Vidare teologisk utbildning samt ledarutbildning är meriterande men inte ett krav.

Tjänsten

Pastor/ledare med inriktning ungdomar omfattning upp till 100%. Du formar och driver verksamhet tillsammans med ideella ledare, med vår föreståndare som handledare och stöd. Du finns med som en naturlig del i församlingens liv där gudstjänsterna är en viktig del. Med fokus på unga finns du med och arbetar för ledarutveckling, verksamhetsutveckling samt är en del av verksamheterna. Vi vill utforma tjänsten tillsammans med dig och vi ger dig utrymme för dina drömmar och gåvor och fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi arbetar löpande med denna rekrytering, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Är du intresserad eller har frågor? Tveka inte att höra av dig till oss:

Julia Forsberg, pastor och föreståndare: Ring Julia, Skicka e-post till Julia
Malin Creutz, ordförande: Ring Malin, Skicka e-post till Malin

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.