EFK Direkt 2023 december: Tillsammans gör vi jorden härlig för fler!

Nu har julnumret av EFKs tidning Direkt landat i brevlådorna. Temat är "Tillsammans gör vi jorden härlig för fler" och vi får inspireras av våra syskon runtom i världen och Sverige.

Följ med till Kiwangwa, Tanzania, där kyrkor "Vi tackar Gud för att han öppnat våra ögon att se vår roll i klimatförändringarna", säger Joshua Samuel, som är engagerad i kyrkornas arbete för hållbar försörjning i Tanzania. I tidningen får vi följa med till Takeo i Kambodja, där engagemanget för barns rättigheter har hjälpt församlingarna att hitta sin roll i samhället. Vi möter också Margarida Mariano de Oliveira i Fortaleza, Brasilien, som är på väg att förverkliga sin och sina föräldrars dröm om en examen. Kim Brynte, pastor i Immanuelskyrkan Malmö, skriver om Herrens navigeringssystem som hela världen behöver och Linn Tholén på Ge för livet-butiken i Norrköping uppmuntrar oss att välja det goda - en second hand-pryl i taget.

Årets julklapp = Medmänsklighet

Kriget i Ukraina fortsätter. Ett krig har även brutit ut i Israel. Naturkatastrofer slår människors liv i spillror. Extrem fattigdom är en verklighet för mer än 700 miljoner människor. Och fler än någonsin är på flykt – i skrivande stund 110 miljoner. 40 procent av dem är barn.

Det är lätt att drabbas av modlöshet. Men låt oss i stället drabbas av medmänsklighet. Tack vare det som skedde den allra första julen för 2 000 år sedan kan vi tala om ett hopp. Ett hopp som du och jag är kallade att sprida till platser där hopplöshet råder. Låt oss hjälpas åt att göra jorden till en härligare plats för fler.

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig med tips och återkoppling på tidningen Direkt!

Kristina Sandin
Kommunikatör, redaktör för EFK Direkt & teamledare Kommunikation
019-16 76 17
070-355 74 96

Mejla mig!