Specialnummer av tidningen Direkt 2021

"Förslöas inte, utan sträva efter att likna dem som genom tro och tålamod får sin del av vad Gud har lovat". Heb 6:12

Guds folk har i alla tider mött perioder av motgångar och svårigheter. Genom allt har Gud varit trofast. I den tid som är nu får vi ta rygg på dem som gått före och ta avstamp i orden i Heb 6:12. I specialnumret av Direkt utforskar vi hur de orden kan ta sig uttryck i dag.

I dagarna landar specialnumret av EFKs tidning Direkt hos ca 11 000 församlingsmedlemmar och församlingar inom EFK. Tidningen är som vanligt fylld med berättelser om vad Gud gör i Sverige och världen och som vi i EFK får vara en del av. Bland mycket annat får du möta 17-åriga Emilia Galmén som upplever att Gud räddade henne från psykisk ohälsa under pandemin och Malin Rosman som tog steget att läsa teologi och litar på att Gud leder henne vidare. Vi fördjupar oss i EFKs längtan att bygga församlingar i världen och får möta Ferro och Anna-Maria Mehmedovic i Spanien, Victor John i Indien, Shongwe i Eswatini och SAT-7 i Nordafrika. Vi frågar också fyra olika församlingar i Sverige hur de upplevt det senaste året med pandemi och restriktioner, ger en guide till rörelsens bibelskolor och möter pionjärer i Sydostasien.

I det här specialnumret ger också tre olika personer i rörelsen sina utblickar inom aktuella områden:

  • Johannes Roswall om att sändas ut som missionär
  • Micael Nilsson om tro och uthållighet
  • Niklas Holmefur om teologi för kyrka och samhälle

Dessutom får du upptäcka mer om vad Gud gör i världen och hur vi i EFK vill svara på Guds kallelse och visa på Jesu kärlek i den här tiden.

Läs specialnumret av Direkt på webben!

Här hittar du en bläddringsbar version av Direkt. Av säkerhetsskäl är visst innehåll borttaget från webbversionen.

Jag vill få Specialdirekt 2021 i min brevlåda!

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör gärna av dig till mig med tips och återkoppling på tidningen Direkt!

Kristina Sandin
Kommunikatör, redaktör för EFK Direkt & teamledare Kommunikation
019-16 76 17
070-355 74 96

Mejla mig!