Multiplicerande församlingar

EFKs partner i Indien har arbetat med församlingsgrundande sedan 1996. De fokuserar på att nå flera olika folkgrupper i norra Indien och arbetar med träning av lärjungar och ledare och att på flera olika sätt utrusta den lokala församlingsrörelsen. Genom sina lokala pionjärarbetare kommer vår partner hela tiden i kontakt med nya människor i nya områden och får på så sätt möjlighet att predika evangeliet om Jesus. 2008 började man starta lärocentrum, så kallade Community Learning Centers (CLC), som fungerar som en plattform för att nå nya människor och få dem att uppleva Guds kärlek. Via dessa center erbjuder man bland annat yrkesutbildningar, rådgivning samt hjälp att lära sig läsa och skriva. På detta sätt förmedlar man hela evangeliet till hela människan.

Vad har vi uppnått i projektet?

Konsekvenserna av covid-19 är stora i Indien. I ett land som redan lider av fattigdom och orättvisor har de allra minsta och mest utsatta tagit den största smällen när landet tvingats att stänga ner. För vår partner innebar det att flera center har stängts och att man tappat många naturliga mötesplatser för människor. Mycket har istället fått göras genom sociala medier. Samtal, uppföljning och gudstjänster har gjorts med mobil eller dator. Mitt i det ansträngda läget vittnar ändå människor om en tro som bär genom svårigheter och hur man delar med sig av det man har. Man ser också en ökad enhet mellan kyrkor och ledare i landet. Under första halvan av 2020 har man trots allt startat över 500 nya församlingar och över 6500 människor har kommit till tro.

Vad vill vi göra mer?

Det långsiktiga målet att nå 100 miljoner människor med evangeliet fram till 2025 ligger kvar. En del av strategin är att hela tiden träna lokala ledare från olika språkgrupper och man räknar med att omkring 200 000 ledare behöver tränas för att det långsiktiga målet blir verklighet. Under pandemin och dess konsekvenser fortsätter vår partners ledare att på olika sätt stötta de som drabbats. Det handlar om allt från ekonomisk stöttning för dem som förlorat arbete till att sprida information om hur man kan stoppa spridningen av viruset samt att dela ut tvål och ansiktsmasker. Mitt i krisen får ord och handling verka tillsammans i ett evangelium som sprider helande och hopp för människorna i Indien.

Srema blev frisk från sin cancer

På bilden ser vi Seema tillsammans med delar av sin familj. För 6 månader sedan upptäckte hon cancer i sin kropp. Efter många och dyra besök på olika sjukhus tog hennes pengar slut. Ingen behandling verkade hjälpa och hon väntade bara på att dö. Hennes vän Savita delade då evangeliet om Jesus med henne och sa att hennes kyrka kunde be för henne. Efter att ha varit med i kyrkan fem söndagar och fått förbön var hon helt frisk från cancern. Hon blev chockad men glad och hennes vän berättade att Gud är den som helar och upprättar. Då bestämde hon sig för att bli en kristen och följa Jesus. Nu delar hon sitt vittnesbörd med sina vänner och grannar och tre till har valt att tro på Jesus.

Insamlingsnummer 47331

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Tobias Åberg
Ansvarig för fokusområdet Församlingsbyggande i Region Asien.


tobias.aberg@efk.se

Insamlingsbehov


Insamlingsstatistik är inte tillgänglig just nu.
Detta på grund av systembyte för insamling och kommunikation.

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.