Mission i Djinghis Khans rike

I Mongoliet finns en ung och missionsivrig församlingsrörelse som är villig att sända och bli sända till områden dit vi sällan kan gå. Genom ekonomiskt stöd till nationella församlingsplanterare och missionärer fortsätter församlingar växa fram i Mongoliet men också i länder som Nordkorea, Afghanistan och Kina. Mongolia Mission Centre (MMC) är en avknoppning av församlingen i Erdenet. Syftet med centret är att träna och utrusta församlingar och blivande missionärer för tjänst bland onådda folk och folkgrupper. EFK har varit med och stöttat MMC sedan starten 1998

Vad har vi uppnått i projektet?

MMC har sänt ut team för att stödja, undervisa och uppmuntra de nationella pionjärerna som har stödjs i projektet, men också andra pastorer på den mongoliska landsbygden som med små medel försöker nå människor med evangeliet. Under året har två bibelkurser hållits där 26 elever har deltagit. Flera av dem är unga och/eller nyomvända. Kurserna är en god grund för lärjungaskap och förståelse av bibeln. Flera reser tillbaka hem för att engagera sig i sina församlingar. MMC har varit del av ett bibelutdelningsprojekt under året. Målet är att under 2019 och 2020 dela ut en bibel till varje hushåll i landet. Under sommaren när vägarna var öppna fick många människor på landet ta emot en bibel och ett uppmuntrande besök.  

Vad vill vi göra mer?

  • Sända fler missionärer till onådda folk. En ny familj har precis sänts ut för att arbeta med församlingsplantering bland en mongolisk minoritetsgrupp i ett stort land.
  • Starta nya församlingsplanteringar i västra Mongoliet.
  • Utrusta en ny generation mongoler för mission.
  • Utveckla en mobilbibelskola för landsbygden.

Narantsetseg fick ta emot en Bibel av MMC

Narantsetseg var en av de som fick ta emot en Bibel av MMC: Jag hade länge bett till Gud för min familj. Livet är inte alltid lätt och vi har länge kämpat med ekonomi och missmod. I augusti knackade det på dörren och där utanför stod tre personer från MMC. Jag bjöd in dem och vi satte oss ned. Jag och min familj började berätta om vårt liv. Våra gäster bad för oss och uppmuntrade oss. Någonting hände i den stunden som gav oss hopp och mod. Vi blev påminda om hur Gud aldrig lämnar eller glömmer bort oss. Alla våra bekymmer är inte lösta, men vi har en vetskap om att Han är alltid nära oss. Gud är trofast!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Linnéa Åberg
Regionledare för Asien
070-520 82 80

linnea.aberg@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 47831
Insamlingsbehov: 196 000 kr

Insamlat: 131 200 kr Kvar att samla in: 64 800 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.