Studiestöd för en bättre framtid

Vi i EFK har under många år hjälpt barn att få tillgång till grundläggande utbildning, framför allt i Thailand och Bangladesh. I det här initiativet, som är relativt nystartat, går vi lite längre.

Några av de barn som tidigare fått studiestöd genom EFKs projekt får här möjligheten att under ett par år studera vidare. Just nu stödjer vi bland annat blivande lärare, sjuksköterskor, tandläkare, ingengörer, verkstadsmekaniker, psykologer och entrepenörer.

Denna gång fokuserar vi på att berätta om hur det går förnågra av de thailändska ungdomarna som får stöd att studera vidare.

Berättelse från projektet

Denna gång kommer ett lägesuppdatering från Thailand. Ungdomarna på bilderna har varit boende på elevhemmet i Phrao. Ett projekt som EFK under många år stött till förmån för barn som kommer från byar där det inte finns skolor. De har därför bott på elevhemmet på veckorna och på helger och lov kunnat åka hem till sina familjer.

67036 Studiestöd för en bättre framtid Phisit 17 presentera sin fiktiva meny till sin framtida restaurang

Phisit (17) presentera sin fiktiva meny till sin framtida restaurang.

Phisit, 17 år, bodde på elevhemmet i Phrao i två år och trivdes bra där. Han uppskattade särskilt möjligheten att få utöva musik. Han brukade hjälpa till att leda lovsång på söndagararna då man kunde delta i gudstjänst om man ville. Just nu pluggar Phisit företagande. Hans mål är att bli en framgångsrik affärsman.

Dao är 20 år gammal och har bott på elevhemmet i Phrao i 12 år - hela hennes grundskoletid. Hon är också tacksam för de åren och har många fina minnen därifrån. Dao drömmer om att få arbeta som barnpsykolog. Många barn lider av depression i Thailand och hon skulle vilja arbeta för att främja barns psykiska välbefinnande. Dao har kommit in på Chiang Mai Rajabhat Universty och går nu sitt första år på psykologiutbildningen.

Insamlingsnummer 47036 · Ge för livet 67036

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Karl-Johan Jonsson
Arbetar vid missionscentret i Asien med barns rättigheter.


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.