Ett ungdomscenter för att dela evangeliet

Evangeliska Frikyrkan pionjärsatsar mitt i en av Asiens megastäder. Bland myllret av bilar, motorcyklar, bussar och människor finns en onådd muslimsk folkgrupp. Här arbetar EFK för att se en församlingsrörelse växa fram. På plats har EFK arbetare som tillsammans med lokala medarbetare når in i de muslimska områdena.

Genom ett evangelisationscenter mitt i ett av de muslimska områdena når man varje dag människor som kommer för att delta i något av centrets aktiviteter. EFKs medarbetare får där möjligheten att bygga relationer och förtroende samt dela evangeliet.

Ett par små upptäckargrupper har startats där några kvinnor läser en kristen bok tillsammans. Översättningen av Nya Testamentet, som görs av en annan organisation, är i slutfasen.

”Det är en helt främmande och omöjlig tanke att bli kristen för nästan alla vi träffar” berättar arbetarna på plats. ”Dels för att de har en konstig bild av vad det är att vara kristen. Dels för rädslan över all förbannelse och vad de onda andarna ska göra med dem om de överger den tro de fått från födseln. Det kan ibland kännas ganska hopplöst. Men jag brukar säga att det vi kan göra är att le och be. Jag går mina promenader bland husen i området och på det lokala universitet. Då ber jag och ler mot alla jag möter även om jag mest får misstänksamma blickar tillbaka. För det jag lärt mig dessa år, och som jag kommer tillbaka till hela tiden, är att det är den Helige Ande som gör verket. Själva är vi chanslösa. Men han kan bryta igenom människors murar och han kan förvandla människors liv.”

För att det här arbetet ska kunna gå vidare och de medarbetarna ska kunna finnas på plats behöver vi gåvor till detta projekt. Ge din gåva och be för att Guds församling ska etableras också i denna folkgrupp.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Linnéa Åberg
Regionledare för Asien
070-520 82 80

linnea.aberg@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 48241
Insamlingsbehov: 166 000 kr

Insamlat: 48 180 kr Kvar att samla in: 117 820 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.