Pionjära pastorer grundar församlingar

I Peru samarbetar EFK med samfundet Misión desde América del Sur (MASUR) som har omkring 1000 medlemmar. För att hjälpa kyrkan att växa, stödjer EFK tre nationella pionjärarbetare som grundat nya församlingar i Juliaca, Chincha och Pachacutec.

EFK stödjer pionjärer på tre orter och tanken är att deras församlingar ska växa och bli självständiga så att de kan underhålla en pastor. Arbetet utvecklas samtidigt som pionjärarbetarna lever under mycket enkla förhållanden. Alla pionjärerna tar ett stort socialt ansvar och har mycket utåtriktat arbete. I både Juliaca och Pachacutec arbetar man mycket med barnen och delar ut mat till familjer. I Juliaca har två utposter grundats, en inne i staden och en i en stadsdel i utkanten av staden. I den församling som först grundades i Juliaca finns ett 20-tal medlemmar och 30-40 personer möts till gudstjänst varje söndag.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 49420
Insamlingsbehov: 83 000 kr

Insamlat: 59 500 kr Kvar att samla in: 23 500 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.