Guds rike i orten - Göteborg 12 oktober 2024

Vi drömmer om att se liv och samhällen förvandlade av Jesus. Likt Jesus vill vi söka oss till marginalen. Genom goda exempel vill vi ge hopp att det verkligen går att göra skillnad i orten.

En konferens som vill ge inspiration och konkreta vertyg

Plats:

Pingstkyrkan Västra Frölunda (Diamantgatan 3 Länk till annan webbplats.), Göteborg

Schema

  • Kl 9:00 Drop in-fika (nätverkstorg öppet)
  • Kl 10:00 Lovsång, Peter Pop Lundbäck med band och Ted talks: Nicole Metni, Robin Minshull, Lars Cedergren, Jonas Melin
  • Kl 11:30 Valbara seminarier pass 1
  • Kl 12:30 Lunch & nätverkstorg
  • Kl 13:40 Lovsång, Peter Pop Lundbäck med band, och undervisning: Flavia Perez
  • Kl 15:00 Fika (nätverkstorg öppet)
  • Kl 15:40 Valbara seminarier pass 2
  • Kl 16:50 Sändning: Johanna Bode
  • Kl 17:20 Slut


Valbara seminarier pass 1

Hur möter man muslimer? Frida Thornell (EFS) m.fl.

Vilken roll ska vi som kyrka ha i samverkan med andra aktörer? Person från polisen, Per Eriksson (Framtiden bor hos oss/Svenska kyrkan), Mark Cotterill (Frälsningsarmén)

Att bo i förorten har sina fördelar – är det så även för en familj? Mikael och Elisabet Wahl (Kings Kids & Brokyrkan Borås) Robin Minshull (Råslättsförsamlingsgemenskap) Jonas Melin (SAM), Johannes Stenberg (Linköpings hemkyrka & EFK)

 

Valbara seminarier pass 2

Hur söker man pengar för missionell diakoni? Jonathan Ekros (Neighbourhood)

Hur kan vi starta nya missionella initiativ i orten? Johannes Stenberg (Linköpings hemkyrka & EFK)

Hur kan vi möta personer som är fast i gängkriminalitet? Flavia Perez (Heart Stockholm), Frida Thornell (EFS)

 

Anmälan dig redan idag!

 

Pannkakskyrka på lördag kväll

På lördag kväll inbjuder Opalkyrkan, New Life och Pingstkyrkan i Västra Frölunda tillsammans med Pannkakskyrkan Reach alla som vill att hänga på och betjäna människor i Västra Frölunda eller Tynnered. Du anmäler intresse för detta i samband med din anmälan till konferensen.

 

Församlingsledare i orten

Under fredag kväll kl 18-21 annordnas även en samling för alla som är församlingsledare (t.ex. pastor, församlingsplanterare, styrelse etc.) i en församling i orten. Det blir en kväll med god mat, många samtal, kortare input och tid att betjäana varandra i bön och lovsång.

 

En ekumenisk konferens

Konferensen är född utifrån en ekumensik längtan att prioritera orten och människor i marginalen högre. Mycket av vår längtan finns formulerad i rapporten Frikyrkan i orten (publicerades 18 april 2023).

Arrangörer: Evangeliska Frikyrkan, EFS och Equmeniakyrkan, Frälsningsarmén Pingst och Svenska Alliansmissionen tillsammans med tre kyrkor lokalt: Pingst Västra Frölunda, Opalkyrkan och New Life.