Att gå med Jesus

I en föränderlig och orolig tid med klimatförändringar, existentiell ångest och krig har vi som församling ett verkligt hopp att ge.

En kurs om att dela sin tro med ord, handling och i Andens kraft

För att se en rörelse av missionella församlingar behöver vi dela evangeliet. Där vi är. I vardagen. Vi som inte är evangelister. I ord och handling och tillsammans med den helige Ande. Ibland med stapplande steg och tunghäfta, men också med en trygg förvissning om att Gud går med och före oss.

En träning under 6 veckor

Förutom undervisning på och mellan de 6 träffarna får deltagarna processa i grupper, träna på olika sätt att dela evangeliet och utföra övningar mellan träffarna. Varje träff är ca 2 timmar, lite beroende på vilket upplägg ni väljer i just er församling.

Praktisk information

Träningen levereras som ett paket (instruktioner och video-undervisning) som församlingar kan använda själva. Det krävs alltså inget besök från EFKs organisation. Det är möjligt att situationsanpassa både innehåll och upplägg.

Kursen kan hållas såväl i den stora gruppen som i cellgruppen eller andra små grupper. Kursen kan hållas både fysiskt och digitalt.

Kostnaden för materialet är 3500:- (engångskostnad). Kontakta gärna studieförbundet Bilda för stöd.

Kursledarträning

Varje församling som vill använda kursen behöver anmäla en kursledare till en kursledarträff. Vid dessa träffar går vi igenom innehållet, viktig information och talar om tonaliteten i träningen.

En kursledarträning planeras initialt till två tillfällen. Välj en av dess:

  • 24/8 kl 19:00-20:30
  • 25/8 9:00-10:30

Denna träff riktar sig både till dig som bestämt dig att ni vill använda materialet och till dig som funderar på om detta kan vara något för er församling.

För att anmäla dig till en kursledarträning, kontakta Magnus A.

Kolla in materialet

Här finns instruktioner Pdf, 173.8 kB, öppnas i nytt fönster. hur man håller ihop en träff. Till varje träff finns en Power Point-presentation Pdf, 6.8 MB, öppnas i nytt fönster. som hjälper dig som kursledare att hålla ihop de olika momenten i kursen.

Nedan finns en av 17 filmer som är en del av materialet. För att komma år resterande krävs att du köper materialet.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag arbetar för att nya församlingar ska grundas i Sverige!

Magnus A
Ledarutvecklare för pionjära initiativ i Sverige och internationellt


magnus.a@efk.se