Involvera ditt lokala samhälle

Hur kan din församling engagera ert lokalsamhälle i internationella missionsfrågor?

Hur kan vi betjäna världen och samtidigt göra avtryck i vårt eget samhälle? Tillsammans tittar vi på vad just er församlings bidrag skulle kunna vara.

Kontaktperson: Staffan Jenemark, kommunikationschef

Ge för Livet - en resurs för din församling

Insamlingskanalen Ge för livet Öppnas i nytt fönster. har hjälpt lokala församlingar att nå ut till sin omgivning i över femtio år. Här hittar du kreativa idéer på hur insamling till världen kan vara en kontaktyta till ert närsamhälle:

  • Konsert: Inträdet eller serverings-/garderobsintäkter går till Ge för livet.
  • Pop-up-aktion: Sälj hembakat bröd m.m. på kyrkans söndagsfika.
  • Marknad eller loppis: Baka och sälj till exempel mat, fikabröd, sticklingar, äppelmust eller begagnade grejer som man hittat i sitt garage och som inte används längre. Gör reklam lokalt och bjud in.
  • Baklucke-loppis: Var på er parkering och låt alla som ställer ut får betala exempelvis 100 kr för att få sälja där. Sälj kaffe och fika och låt överskottet går till Ge för livet.
  • Erbjud tjänster: Exempelvis byta däck, klippa gräs, eller liknande hushållsnära tjänster.
  • Söndagslunch på restaurang: Fråga en restaurang nära er om er församling kan få abonnera stället och ordna en söndagslunch där. Testa att fråga om de vill ställa upp gratis med lokal och tallrikar. Men innan dess, prata med och be olika sponsorer att stå för själva matkostnaden. Bjud sen in vänner och bekanta att komma på lunchen där de betalar för maten, men förutom fin mat får de även information om vad pengarna går till. Kanske även ett musikinslag och givetvis vilka som är sponsorer till lunchen.

Varva för världen - en folkfest i din stad

Arrangera ett motionslopp och en folkfest där alla är med och samlar in pengar – oavsett om man går med stavar eller springer snabbt.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du vill ha fler tips eller vill arrangera ett Varva för världen-lopp i din stad!

Staffan Jenemark
Kommunikations- och insamlingschef
073-868 28 17

Mejla mig!